Madrid

La CEOE redueix de 21 a 9 les vicepresidències de la patronal espanyola

El nou president de la patronal espanyola, Joan Rosell, ja té equip. Avui ha donat a conèixer oficialment els noms dels vicepresidents, que ha reduït a més de la meitat, i s'ha envoltat dels que li han donat suport en la campanya cap a la presidència de la CEOE.

Actualitzat
La junta directiva de la CEOE ha avalat, en la seva reunió d'avui, la decisió de Joan Rosell de reduir de 21 a 9 les vicepresidències de la patronal espanyola, en un intent d'agilitzar la gestió d'aquesta organització empresarial i negociar ja amb govern i sindicats mesures per sortir de la crisi.

La mà dreta de Rosell i vicepresident primer serà el madrileny Arturo Fernández, clau per a la victòria de Rosell, com també ho han estat els empresaris valencians, que tindran una altra vicepresidència. Fernández pensa que per sortir de la crisi econòmica es necessita una patronal espanyola forta que pugui parlar, i fins i tot pactar, tant amb el govern com amb els sindicats.

També serà vicepresident, en aquest cas pel suport que va donar a Joan Rosell durant el procés electoral per la presidència, el responsable de la patronal valenciana, Rafael Ferrando, que confia en la cohesió i bona feina que a partir d'ara farà el nucli directiu de la CEOE.

A la llista també hi ha Jesús Terciado (president de CEPIME); el veterà Joan Gaspart; l'única dona, Pilar González de Frutos (presidenta d'Unespa); Jesús Serafín (el representant de la patronal d'Alimentació i begudes FIAB); Jesús Ferrer (representant de Confemetal); Jesús Morte (representant de la patronal aragonesa CREA ) i Juan Lazcano (representant de la patronal de la Confederació Nacional de la Construcció).

A més la primera junta directiva ha decidit concedir dues vicepresidències d'honor a Carlos Pérez de Bricio i Juan Manuel de Mingo.

En aquesta primera junta de la CEOE, presidida per Rosell, també s'hi ha pogut veure la imatge de la derrota, la del seu contrincant a les eleccions, Santiago Herrero, líder dels empresaris andalusos.

Dilluns al migdia, Rosell es va reunir amb la vicepresidenta segona i ministra d'Economia, Elena Salgado, i va oferir la col·laboració per aconseguir "el millor per a l'economia espanyola". Un dels reptes del nou president és impulsar el diàleg social, enquistat des que l'executiu espanyol va aprovar per decret la reforma laboral.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut