Madrid

La CEOE rebutja la dimissió de Díaz Ferrán

La CEOE ha expressat el seu suport unànime al president de l'organització, Gerardo Díaz Ferrán, després que aquest posés el seu càrrec a disposició dels òrgans de govern de la patronal per si les notícies referides a les seves activitats empresarials podrien afectar la seva tasca al capdavant dels empresaris espanyols. A banda dels problemes amb Air Comet, Caja Madrid li ha obert un expedient per impagament d'un crèdit. Tant el comitè executiu com la junta directiva li han manifestat el seu suport de manera unànime, reconeixent "la seva eficàcia i esforç permanent en la defensa dels interessos empresarials".

Actualitzat
El president de la CEOE ha agraït el suport rebut pels seus col·legues i ha destacat la seva voluntat de seguir "dedicant-se a fons" en la defensa de les idees i dels objectius empresarials. En aquest sentit, ha manifestat la seva intenció de continuar buscant "sempre el consens i la unitat empresarial".

Aquest gest de Díaz Ferrán de posar el seu càrrec a disposició dels òrgans de govern de la patronal es produeix després que Caja Madrid confirmés que li ha obert un expedient per l'impagament d'un crèdit de 26,5 milions d'euros, que podria derivar a la destitució del president de la CEOE com a conseller de l'entitat financera.

Però aquesta no és l'única notícia que, en l'àmbit empresarial, està afectant el president de la CEOE. També hi ha la crisi a Air Comet, de la qual és president. L'empresa no ha pagat sis nòmines als treballadors (i 16 milions d'euros a la Seguretat Social per l'impagament d'aquestes nòmines) i està en negociacions per a la seva venda a la companyia Air Transport. Díaz Ferrán va arribar a confessar que, amb l'objectiu de salvar l'aerolínia, havia hipotecat fins i tot casa seva.

Així mateix, fa uns dies, es coneixia que Trapsa, empresa també propietat de Díaz Ferrán, i concessionària del transport urbà a Guadalajara, havia estat condemnada per un jutjat de Guadalajara a complir amb el pactat i abonar els increments salarials acordats pel 2009, del 3%, després d'una demanda de conflicte col·lectiu promoguda per CCOO.

Al marge del tema empresarial i ja en terreny institucional, hi ha la polèmica sorgida en les últimes setmanes per l'absència del president de Cepime i vicepresident nat de la CEOE, Jesús Bárcenas, a la Conferència Empresarial del passat 2 de desembre. Aquesta va ser la tercera vegada que el president de Cepime no va assisitir a la cita amb els òrgans de govern de la CEOE, tot i ser-ne vicepresident. 

Malgrat les veus que clamen perquè dimiteixi, Bárcenas té la intenció de seguir en el càrrec "fins que pugui" i "no entrarà en polèmica" sobre la seva possible successió, segons han fet saber fonts del seu entorn que asseguren que Bárcenas no ha assistit a les últimes reunions perquè la seva intenció era centrar-se en el comitè executiu i l'assemblea general que celebrarà Cepime aquesta tarda i on és possible que s'abordi la sortida d'Elías Aparicio del càrrec de secretari general.

Anar al contingut