Madrid

La CEOE proposa tenir en compte tots els anys treballats per calcular les pensions

La Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE) ha elaborat un informe en què defensa que el govern espanyol comptabilitzi tots els anys de la vida laboral d'un treballador per calcular la retribució de les pensions. Actualment, només es tenen en compte els darrers quinze anys treballats. D'aquesta manera, Espanya seguiria l'exemple de països com Alemanya, Suècia o Bèlgica.

Actualitzat
Amb aquest informe la CEOE pretén que, un cop acabades les reunions del Pacte de Toledo en relació amb la reforma del sistema de pensions espanyol, s'iniciï un diàleg social sobre aspectes com l'edat de jubilació o el nombre d'anys de cotització necessaris per calcular la quantitat que ha de rebre cada pensionista.

La patronal defensa estendre a tota la vida laboral el període necessari per assolir la pensió màxima, més enllà, doncs, dels 35 anys actuals. I segons l'informe, el que també s'ha d'ampliar és l'edat de jubilació, del 65 als 67 anys, ja que l'esperança de vida s'ha allargat.

Per la CEOE, Espanya presenta un dels sistemes de pensions més desequilibrats de la UE. Per això, demana posar en marxa com abans millor les reformes proposades.

Segons dades de la UE, entre el 2007 i el 2060 la despesa a Espanya en pensions públiques augmentarà un 6,7 del PIB (del 8,4% al 15,1%) mentre que a la zona euro només ho farà en 2,8 punts percentuals.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut