Madrid

La CEOE diu que la reforma laboral no és "adequada" i que no contribuirà a la creació de treball

La Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE) considera que la proposta del govern espanyol per reformar el mercat de treball no és "adequada" per aconseguir la reforma que necessita l'economia. Segons l'organització, presidida per Gerardo Díaz Ferrán, la reforma no contribuirà a la creació de llocs de treball. No és ni "efectiva" ni "profunda".

Actualitzat
La CEOE, a través d'un comunicat, diu que considera que la proposta no ajudarà a millorar la productivitat de l'economia espanyola ni tampoc a contribuir a la creació de llocs de treball.

En aquest sentit, la patronal assegura que les modificacions que podria aprovar l'executiu la setmana que ve no generaran més llocs de feina perquè no es generalitzaran els contractes amb indemnitzacions d'acomiadament de 33 dies per any treballat, i perquè no facilita la transformació dels contractes temporals en contractes de foment.

Aparent reducció del cost de l'acomiadament

A més, per a l'organització empresarial la reforma laboral no suposarà una disminució real del cost de l'acomiadament per a l'empresari. Per a la patronal, la reducció de vuit dies del cost de l'acomiadament és aparent, ja que de la seva cobertura se'n farà càrrec el Fons de Garantia Salarial. D'aquesta manera, la CEOE creu que la reforma laboral presentada pel govern de Zapatero "no està a l'altura del país".

La patronal anuncia també que la setmana que ve tornarà a proposar al govern un seguit de mesures laborals que considera imprescindibles.
VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut