Brussel·les

La CE tanca el cas contra Espanya per la legislació sobre fons de pensió estrangers

La Comissió Europea (CE) ha decidit tancar el cas contra Espanya per la legislació sobre fons de pensió en considerar que la nova reforma de la normativa corregeix els problemes de discriminació fiscal de fons estrangers. Per la CE, l'anterior legislació sobre l'impost de la renda dissuadia els organismes de pensió estrangers d'oferir els seus serveis al mercat espanyol i desanimava els particulars a adquirir els seus règims de pensió. La CE va denunciar Espanya davant del Tribunal de Justícia de la UE per considerar que les legislacions espanyola i europea en aquest aspecte eren incompatibles.

Actualitzat
Segons la CE, l'anterior legislació només permetia alliberar un empresari de les contribucions a un fons de pensió, o deduir les d'un treballador, quan el fons contractat estigués domiciliat a l'estat espanyol, però no quan es feien sobre fons establerts a l'estranger. Això posava en situació de desavantatge les empreses del sector europees respecte a les espanyoles. Amb la reforma que ha efectuat el govern central, la CE considera que ja no es viola la normativa europea.

Un altre procediment obert, aquest contra Itàlia, també ha estat tancat per la CE avui. En aquest cas, el contenciós era per una normativa italiana de la notificació d'actes fiscals a persones no residents al país. Una reforma de la legislació per part de l'executiu italià ha fet que la CE doni per conclòs el conflicte d'interessos. La nova norma garanteix que les autoritats locals notificaran els actes fiscals als no residents a la seva adreça legal de l'estranger.
Anar al contingut