Imatge d'arxiu d'un accident de trànsit a la C-17
Imatge d'arxiu d'un accident de trànsit a la C-17
Brussel·les

La CE proposa incorporar als vehicles nous un dispositiu per alertar en cas d'accident greu

La Comissió Europa proposa que d'aquí a quatre anys tots els cotxes nous portin un dispositiu que, en cas d'accident, s'activaria automàticament per avisar els serveis d'urgència. D'aquesta manera es podrà actuar més ràpidament per atendre els accidentats. El dispositiu costa uns cent euros, quantitat que el CE considera irrisòria en comparació amb les vides que podria salvar.

Actualitzat
El dispositiu s'anomena "I-call". En cas d'accident greu, s'activa automàticament, tot sol marca el 112, el telèfon europeu d'urgències, i comunica la posició del vehicle. Una alerta d'aquest tipus permetria als serveis d'urgència actuar més ràpidament i, per tant, ser més eficaços en els rescats i salvar vides.

Càlculs de Brussel·les estimen que amb l'"I-call" les ambulàncies reduirien a la meitat el temps per arribar al lloc de l'accident. Per això, la Comissió Europea proposa que a partir del 2015 tots els vehicles nous el portin de fàbrica. Considera que el seu cost, uns cent euros, és perfectament assumible i també especifica que el dispositiu només s'activa en cas d'accident, és a dir, que no permet un seguiment continu del vehicle i protegeix la privacitat del conductor.
Anar al contingut