Brussel·les

La CE ja té la petició formal de Grècia per aconseguir una pròrroga que els permeti continuar negociant el rescat

Dijsselbloem anuncia que ja té la petició del país hel·lè per aconseguir una pròrroga de sis mesos que els permeti continuar negociant les condicions del rescat

RedaccióActualitzat

La Comissió Europea ja té la petició formal de Grècia per aconseguir una pròrroga de sis mesos que els permeti continuar negociant les condicions del rescat. Així ho ha anunciat el president de l'Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, des del seu compte a Twitter.

El govern grec ha demanat una extensió de caràcter financer; però amb condicions diferents. En un document filtrat pel govern d'Alexis Tsipras, s'especifica que Grècia necessita 17.000 milions d'euros el 2015 per pagar els creditors, reclama 1.900 milions d'euros provinents del benefici de la compra de deute grec per part del BCE i diu que estan disposats a acabar amb els grups de pressió, aprovar mesures contra la corrupció i l'evasió fiscal. Per als grecs, en canvi, són inadmissibles els desnonaments, retallar pensions i apujar l'IVA.

El grup de treball de l'euro, integrat pels números 2 dels ministres d'Economia i Finances de l'eurozona, es reunirà per avaluar la petició i divendres es farà una reunió extraordinària de l'Eurogrup.

L'Eurogrup, amb Berlín al capdavant, no mou fitxa. Els compromisos s'han de complir. El ministre de Finances alemany, Wolfgang Schäuble, ha acusat el seu homòleg grec de "destruir la confiança mútua" europea i de no mostrar empatia amb els seus socis, que han estat "generosos" amb Atenes.

A Grècia, però, li surt algun defensor: tot i que de manera molt temperada, el president de la Comissió Europea s'ha mostrat crític amb el comportament de la troica.

El govern grec va ajornar un dia la petició de l'extensió del crèdit durant 6 mesos a Brussel·les per afinar la proposta amb els seus socis de govern. El ministre de Finances grec, Iannis Varufakis, ja va assegurar aquest dimecres que la petició s'ha fet de forma que pugui satisfer també els seus socis europeus. "Si seguim amb aquest clima, dijous aconseguirem un bon resultat tècnic en el grup de treball de l'euro i divendres, durant la videoconferència, hi haurà l'aprovació formal de la posició de Grècia", afirmava Varufakis a la sortida del Parlament grec, després de la votació del nou president del país.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut