El comissari d'Afers Econòmics i Socials europeu, Olli Rehn (Foto: Reuters)
El comissari d'Afers Econòmics i Socials europeu, Olli Rehn (Foto: Reuters)
Brussel·les

La CE dóna un cop de mà a Zapatero i qualifica d'"essencial" la reforma de les pensions

En plena negociació entre el govern espanyol i els agents socials per pactar la reforma del sistema de pensions, la Unió Europea ha llançat un clar missatge. El comissari d'Afers Econòmics i Socials europeu, Olli Rehn, ha qualificat d'"essencial" que l'executiu espanyol tiri endavant aquesta reforma per tal de garantir la sostenibilitat de les finances públiques i transmetre un missatge de calma als mercats.

Actualitzat
L'envelliment de la població espanyol és un dels motius que porta el responsable d'Afers Econòmics de la Comissió Europea, Olli Rehn, a instar Espanya a portar a terme la reforma del sistema de pensions. L'altre és "reforça la confiança dels mercats financers", segons ha assegurat.

I tot i que ha puntualitzat que correspon als estats decidir com s'ha de fer aquesta reforma necessària, ha afegit, que, per ell, "la solució correcta és anar augmentant l'edat de jubilació", especialment en estats que tenen una elevada taxa d'atur, com és el cas d'Espanya.

El missatge d'Olli Rehn al govern espanyol ha anat, però, més enllà. I és que ha elogiat les mesures "importantíssimes" i "molt encertades" que ha tirat endavant per "reduir la dualitat en el mercat de treball" i per "augmentar-ne la flexibilitat". A més, Rhen ha "animat" l'executiu de Zapatero a "continuar per aquest camí, amb la mateixa determinació".

La reforma de les pensions està al capdavant de la llista de prioritats de l'executiu de Zapatero, que, de fet, està dedicat de ple a negociar amb els agents socials l'augment fins als 67 anys de l'edat de jubilació. Tot i això, el president espanyol ja ha avisat que la tirarà endavant amb acord o sense.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut