Alegria a la seu del CDU
Alegria a la seu del CDU
Berlín

La CDU de Merkel guanya la segona batalla electoral de l'any a Alemanya

El CDU han obtingut entre el 33-34% dels vots contra el 26-27% dels socialdemòcrates

RedaccióActualitzat

La Unió Cristianodemòcrata, CDU, liderada per la cancellera alemanya, Angela Merkel, s'ha imposat aquest diumenge en els comicis regionals de l'estat federat de Schleswig-Holstein als socialdemòcrates, que perden la segona batalla electoral de l'any en menys de cinc mesos de les generals.

Després de vèncer a Sarre, el mes de febrer, els conservadors han tornat a mostrar en aquest estat fronterer amb Dinamarca el nul impacte en les eleccions regionals del denominat "efecte Schulz", l'impuls que van aconseguir en els sondejos els socialdemòcrata després de triar com a candidat per a les generals a l'expresident del Parlament Europeu, Martin Schulz.

Així, doncs, els democratacristians de la CDU han obtingut entre el 33 i el 34% dels vots contra el 26 o el 27% dels socialdemòcrates de Martin Schulz, fins ara al poder en aquesta regió frontera amb Dinamarca. La socialdemocràcia recula respecte als resultats obtinguts fa cinc anys, quan va empatar amb la CDU i va aconseguir arrabassar-li el govern regional amb un tripartit.

Aquestes eleccions regionals han estat un revés per a Schulz, com a nou president de l'SPD, i les seves expectatives d'impedir un quart mandat de Merkel al capdavant de la cancelleria.

Anar al contingut