Sant Joan Despí

La CCRTV demana a CiU que no utilitzi imatges de TV3 al DVD i la federació respon que tenia permís

La Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV) ha advertit a CiU que no té la seva autorització per utilitzar imatges de TV3 al DVD "ConfidencialCat", que critica durament els tres anys de govern tripartit. Fonts de la CCRTV han explicat que el gabinet jurídic de la Corporació ha enviat una carta al director de campanya de CiU, David Madí, en què se li comunica que no s'autoritza l'ús de les imatges de TV3 al film, del qual es distribuiran un milió de còpies a través de la premsa aquest diumenge. CiU, però, ha assegurat que sí que tenia la "conformitat" de la CCRTV per utilitzar aquestes imatges.

Actualitzat

En el vídeo de CiU hi apareixen múltiples fragments de cròniques informatives de TV3 relacionades amb els tres anys del govern presidit per Pasqual Maragall, a més d'una seqüència en la qual l'expresentador del Telenotícies Carles Francino explica els resultats electorals l'endemà dels comicis del 2003.

La CCRTV ha demanat a Madí que faci el que consideri oportú per evitar l'ús d'aquestes imatges i li ha fet notar que la urgència de temps no fa possible demanar l'autorització a terceres persones per a l'ús d'aquestes imatges.

Per la seva banda, la federació nacionalista ha emès un comunicat en el qual diu que CiU "va obtenir, com han obtingut tots els altres partits que ho han demanat, la conformitat de la CCRTV" per utilitzar les imatges que apareixen en el film. A més, afegeix que, d'acord amb els advocats que han supervisat l'elaboració del documental, aquesta conformitat no era necessària.

Segons CiU, el "canvi d'opinió" de la CCRTV respon a "una instrucció sectària dels membres del tripartit per intentar entorpir la difusió del documental".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut