La CCMA s'adhereix al manifest per a l'eliminació de la violència envers les dones

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) acordat  l'adhesió de l'ens públic al Manifest unitari per commemorar, el 25 de novembre, el Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, centrat enguany en la visibilització, sensibilització i lluita contra les violències sexuals. El contingut d'aquest Manifest està consensuat per la Generalitat de Catalunya, les diputacions i les entitats municipalistes.

El manifest remarca que la violència masclista és un problema de tothom, no només de les dones. També fa palès que les dades són alarmants i que és la societat sencera la que ha de fer possible eliminar aquest tipus de violència.

En aquest sentit, el paper que correspon als mitjans de la CCMA és el de vetllar per la igualtat entre homes i dones i reflectir-la en els continguts, en la projecció pública de tota la seva programació, així com en la seva representació institucional.

El 25 de novembre va ser declarat Dia internacional contra la violència de gènere, en el context de la I Trobada Feminista de Llatinoamèrica i del Carib, celebrada a Bogotà (Colòmbia), l'any 1981. Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal, tres activistes polítiques, a mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana, el 25 de novembre de 1960 mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats. Els tres cadàvers van aparèixer al fons d'un barranc. Adela Miraval és l'única germana que va sobreviure. Va  morir als 88 anys a Bèlgica, l'any 2014. Històricament, per al moviment popular i feminista de la República Dominicana, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència. El 1999, l'ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.
Anar al contingut