La CCMA cedirà imatges a la UOC

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) han signat un acord de col·laboració per tal que els cursos en línia de la Universitat puguin disposar d'imatges del fons arxivístic de la Corporació.

La Corporació cedirà a la Universitat Oberta de Catalunya imatges del seu fons arxivístic, amb finalitat educativa,  per tal que s'incloguin en els continguts educatius de la Universitat que conformen l'oferta formativa del Campus Virtual i la Biblioteca. Gràcies al conveni, la UOC tindrà el suport de la CCMA en la tasca de difondre la cultura catalana, la llengua i els continguts propis de la universitat.

En paraules del vicerector de Docència i Aprenentatge, Carles Sigalés, "aquest acord permetrà als estudiants de la UOC accedir a recursos d'aprenentatge de més qualitat i actualitat, perquè el professorat podrà utilitzar en el seu material docent la rica producció audiovisual dels mitjans catalans".

Per la seva banda, la vicepresidenta de la CCMA, Núria Llorach, valora l'acord com una "ampliació del servei públic dels continguts periodístics, que s'obren a nous usos acadèmics des d'una plataforma educativa innovadora com la UOC".

La CCMA disposa d'un important arxiu que posa a l'abast de ciutadans, institucions i empreses. Des del 1983, a l'arxiu es preserven en format digital les emissions i produccions de la CCMA. Aquest arxiu constitueix un important patrimoni audiovisual, però és també un ampli banc d'imatges de qualitat, generades i indexades per un equip de professionals qualificats.

Aquest conveni s'emmarca en la missió de la CCMA de promocionar i difondre la cultura, a través de la col·laboració amb aquelles institucions que treballen per al foment de la cultura, l'educació, la creació i la innovació.

Anar al contingut