Els Reis arribant al port del Fòrum de Barcelona (ACN/Pilar Tomàs)

La cavalcada, en imatges: els Reis desfilen amb mesures anticovid

Desenes de cavalcades a tot Catalunya amb públic amb mascaretes i, en molts casos, sense caramels per evitar aglomeracions i barreja de grups

Laura GalánActualitzat

La nit més màgica de l'any ha començat en pondre's el sol amb la desfilada de Ses Majestats per tot Catalunya. S'ha fet, això sí, amb mesures de seguretat anticovid. Mascaretes, distància, grups bombolles i sense caramels. Les carrosses i els seguicis han passat per les vies més amples per evitar aglomeracions. Però aquest any, a diferencia de l'anterior, sí que han desfilat amb públic present.

A Barcelona, els Reis de l'Orient han arribat per via marítima. Ho han fet puntuals a les quatre de la tarda al port del Fòrum, amb el pailebot "Santa Eulàlia". L'acte ha estat transmès per internet i per televisió. Melcior, amb una clara retirada a l'actor Pere Arquillué, ha volgut transmetre en nom dels tres reis un missatge d'esperança als més petits: "El futur serà, no ho dubteu, molt millor que el passat."

La festa ha començat amb les coreografies de patges i carters, amb la guàrdia de gala del Port i el patge Gregori. L'alcaldessa de la ciutat ha entregat als tres mags la clau màgica de la ciutat que obre les portes de totes les cases per poder-hi deixar els regals.

Melcior ha destacat l'"exemple de valentia" que estan donant els nens i nenes davant de la pandèmia: "Teniu un comportament responsable i, a poc a poc, aneu superant la tristesa i l'enyorança que us provoca mantenir-vos distanciats dels vostres familiars i amics més propers." A més, els ha donat les gràcies per ser "tan assenyats, vitals i coratjosos".

La cavalcada ha començat a les sis de la tarda. Els Reis, per primer cop, han anat plegats i dempeus en una sola carrossa saludant totes les persones que els han anat a rebre.

Però de cavalcades n'hi ha hagut a totes les ciutats i els pobles. Els Reis no s'obliden de cap racó. Aquest és un recull fotogràfic de les més destacades:

Els tres Reis Mags d'Orient, a Tarragona
Els Reis Mags saluden els tarragonins que s'han acostat al Serrallo, durant el castell de focs artificials (ACN/Eloi Tost)
Nens esperant la cavalcada a Girona (CCMA)  
El Rei Baltasar saluda els nens i nenes a Girona (Aleix Freixas)
Un carboner de la cavalcada de Girona treu foc per la boca (ACN/Aleix Freixas)
Melcior, Gaspar i Baltasar donen la benvinguda als nens a la Copa, a Girona (ACN/Aleix Freixas)
A Lleida, els Reis han arribat amb el tren de la Pobla (ACN/Salvador Miret)
Ses Majestats recorrent els carrers de Barcelona (EFE/Enric Fontcuberta)
La carrossa de l'estel, a Barcelona (EFE/Enric Fontcuberta)
Els Reis, a Barcelona, on per primer cop comparteixen carrossa (BCN/Enric Fontcuberta)

Vista general de la comparsa dels carters, a Barcelona (Efe/Enric Fontcuberta)

 

 

 

ARXIVAT A:
Nadal
Anar al contingut