A la cavalcada d'enguany hi haurà noves carrosses, nous artistes i tornaran els caramels després de 2 anys. (EFE/Enric Fontcuberta)
La cavalcada de l'any passat (EFE/Enric Fontcuberta)
Barcelona

La cavalcada de Reis de Barcelona canvia el recorregut i no passarà pel centre de la ciutat

S'altera a causa de les obres que s'estan fent a la Via Laietana: la rua començarà a l'avinguda Marquès de l'Argentera i posarà punt final a la Font Màgica de Montjuïc

RedaccióActualitzat

La cavalcada dels Reis d'Orient de Barcelona canviarà enguany el recorregut a causa de les obres que s'estan fent a la Via Laietana

La nit més màgica, la del 5 de gener, començarà a la ciutat amb l'arribada de Ses Majestats Melcior, Gaspar i Baltasar al Portal de la Pau de Barcelona amb el pailebot Santa Eulàlia.

Un cop rebuts per l'alcaldessa, Ada Colau, començarà la rua, plena de carrosses, que sortiran a les 18 hores des de l'avinguda Marquès de l'Argentera amb el passeig de la Circumval·lació.

Segons el consistori, el recorregut seguirà pel passeig Colom, l'avinguda del Paral·lel, la ronda de Sant Pau i el carrer Urgell. La rua també passarà pel Mercat de Sant Antoni i girarà pel carrer Sepúlveda, fins a arribar a la plaça d'Espanya i acabarà a l'avinguda Maria Cristina cap a les nou del vespre.   

L'acte posarà punt final a la Font Màgica de Montjuïc.

Aquest és l'horari previst:

  • 18.00 h Inici de la cavalcada a Avinguda Marquès de l'Argentera
  • 18.20 h Passeig de Colom
  • 19.15 h Avinguda del Paral·lel
  • 19.30 h Ronda de Sant Pau
  • 19.45 h Mercat de Sant Antoni
  • 20.15 h Carrer de Sepúlveda
  • 20.35 h Plaça Espanya
  • 21.00 h Final del recorregut a l'avinguda Reina Maria Cristina
 

Un recorregut més sostenible i diferent de l'anterior

La segona fase de les obres de la Via Laietana han fet canviar el recorregut de la cavalcada de Reis. 

A causa de les reformes, la rua no passarà per altres ubicacions com la plaça Urquinaona, plaça Catalunya, plaça Universitat, el carrer de Pelai o la mateixa Via Laietana. 

Tanmateix, el consistori ha destacat que la cavalcada d'aquest any "serà més sostenible que mai".

L'any 2020, l'Ajuntament ja va començar a fer servir llums de tecnologia led per eliminar l'ús de generadors a la cavalcada. 

 

Tornen els caramels després de dos anys 

En un comunicat oficial, l'Ajuntament de Barcelona també ha informat que a la cavalcada d'enguany hi haurà noves carrosses, nous artistes i tornaran els caramels després de dos anys.  

L'any 2021, la cavalcada només es va poder seguir a través de la pantalla per culpa de la pandèmia del coronavirus, que ens havia confinat el març de l'any anterior. 

 

Cap a l'any 2022, el consistori va permetre el seguici reial, però va prohibir que els Reis tiressin caramels per tal d'evitar aglomeracions. La mascareta també va ser obligatòria. 

ARXIVAT A:
Ajuntament de BarcelonaNadal
Anar al contingut