La catifa elaborada per a la casa reial britànica té un color vermell fet a mida (CCMA)

La catifa vermella per al funeral d'estat d'Elisabet II, fabricada al Solsonès

L'empresa Textil Olius, que treballa sovint al Regne Unit, va rebre fa un temps aquest encàrrec per a la casa reial britànica

RedaccióActualitzat

El funeral d'Elisabet II, reina d'Anglaterra, dilluns al migdia, televisat arreu del món, donarà visibilitat a un producte singular elaborat a Catalunya. En concret, a Olius, a la comarca del Solsonès.

Es tracta d'una catifa vermella, per la qual desfilarà el fèretre, encarregada a l'empresa Textil Olius, especialitzada en l'elaboració de feltres de llana natural.

L'encàrrec de la catifa que es veurà dilluns a Londres el van rebre "en els últims dos anys", ha explicat a TV3 Ricard Artigas, director general de Textil Olius, assegurant que no pot concretar més les dates per una qüestió de confidencialitat.

L'empresa Textil Olius rep sovint encàrrecs del Regne Unit (CCMA)

No és el primer encàrrec que l'empresa solsonenca ha rebut del Regne Unit, on, de fet, fa anys que hi té nombrosos clients de sectors tan diversos com el mèdic o l'interiorisme.

Alguns dels clients són proveïdors de la casa reial britànica, de manera que els responsables de Textil Olius sabien que la catifa s'utilitzaria en alguna cerimònia, però no "quan ni on", exactament.

Ara, "dins de la contenció que requereixen les circumstàncies", Artigas confessa que se senten "orgullosos i contents que el nostre producte tingui la visibilitat que tindrà aquests dies i que es reconegui la qualitat d'aquesta manera".

Detall d'una catifa de llana semblant a l'encàrrec rebut del Regne Unit (CCMA)

La catifa que el món descobrirà dilluns està elaborada al 100% amb "llanes de molt nivell, molt netes". És d'un "color vermell fet a mida, d'un to vermellós-granatós-bordeus".

Artigas la defineix com "un producte de molta densitat, de molta duresa, i això li dona un aspecte molt noble".

Preguntat pel cost, el director general de Textil Olius es limita a respondre que "no el podem comentar".

ARXIVAT A:
Reina Elisabet II
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut