Seu d'Urgell

La catedral de la Seu d'Urgell aspira a ser patrimoni de la humanitat de la Unesco

L'edifici romànic, del segle XII, formarà part de la candidatura que presentarà Andorra perquè es reconeguin els edificis que van intervenir en la creació del Principat

RedaccióActualitzat

La catedral de la Seu d'Urgell es podria convertir en patrimoni de la humanitat de la Unesco. Segons ha sabut Catalunya Informació, el temple romànic està integrat en una candidatura que prepara Andorra. El principat vol que la Unesco reconegui diversos edificis relacionats amb el naixement de l'estat andorrà. Són en total una desena d'edificis. A més de la catedral de la Seu, hi ha el castell de Foix, al departament de l'Arieja, i diferents esglésies d'Andorra.

Totes elles són construccions romàniques dels voltants del segle XII, quan es van signar els pariatges, uns documents jurídics que es consideren la gènesi de l'estat andorrà. El comte de Foix i el bisbe d'Urgell van acordar aquests pariatges i, per això, tant el castell com la catedral encapçalen la candidatura.

El comitè treballa en aquesta proposta des de fa mesos, una iniciativa que, segons els experts, guanya punts davant la Unesco per la seva singularitat i pel fet de ser conjunta entre tres països. Feia anys que la Seu d'Urgell volia que la catedral es convertís en patrimoni de la humanitat. Ara, l'ajuntament hauria trobat la fórmula idònia per obtenir aquest reconeixement internacional.

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut