Perpinyà

La Catalunya Nord també es mobilitza a favor de la cultura del foc

Prop d'un miler de persones han participat aquest dissabte a la tarda a Perpinyà a una manifestació festiva per defensar la cultura del foc. Han desfilat pels carrers per demanar als parlamentaris de la Catalunya Nord que intervinguin a París perquè la normativa europea que regula l'ús de material pirotècnic no afecti la celebració dels correfocs. Entitats catalanes també s'hi han acostat per donar-los suport.

Actualitzat
Una trentena de colles de diables i dimonis catalans s'han solidaritzat aquest dissabte a la tarda amb les associacions de la Catalunya Nord que defensen la cultura del foc. 

Josep Enric Martí, vicepresident de la Federació de Colles de Diables de Catalunya, ha afirmat que "tenen el mateix problema que a Catalunya i són dos governs diferents, l'espanyol i el francès, que han de solucionar la mateixa problemàtica". L'entitat catalana ha volgut participar a la manifestació per donar suport a les organitzacions de la Catalunya Nord i aconseguir unitat de cara a les seves reclamacions.

Els parlamentaris convidats per les entitats convocants no han acudit a la mobilització. Un miler de persones sí que han acudit a la cita.

Aquesta és la segona mobilització popular a favor de la cultura del foc. El 8 de febrer, 10.000 persones es van manifesten a Berga en contra de la directiva que regula l'ús del material pirotècnic.
Anar al contingut