Shakira ha inclòs una versió de "Boig per tu" cantada en català al nou disc. (Foto: Reuters)
Shakira ha inclòs una versió de "Boig per tu" cantada en català al nou disc. (Foto: Reuters)
Londres

La catalanofòbia contra Shakira sorprèn els EUA

El diari nord-americà "Daily News" s'ha fet ressò dels insults que diversos espanyols li han dedicat a Shakira per decidir cantar en català un dels temes del seu nou disc. El rotatiu s'exclama que li hagin dit "traïdora", "estúpida" i "fastigosa" a la xarxa.

RedaccióActualitzat

El diari nord-americà "Daily News" s'ha fet ressò dels insults que diversos espanyols li han dedicat a Shakira per decidir cantar en català un dels temes del seu nou disc. El rotatiu no amaga la seva sorpresa perquè la cantant colombiana hagi estat titllada de "traïdora", "estúpida" i "fastigosa" a la xarxa per haver inclòs una versió de "Boig per tu" del grup català Sau en el seu nou disc i recorda que Shakira viu a Barcelona i és la parella de Piqué, amb qui té un fill, Milan.

El titular de la notícia és "Shakira provoca enuig a Espanya per cantar una cançó en català". El text assenyala que "Shakira està a la línia de foc a Espanya" per haver cantant un tema dels 14 del nou disc en català i inclou declaracions dels que la insulten com ara: "Ja em pensava que Shakira era estúpida, però... tant com per cantar una cançó en català? De debò? Això només ho prova". O també: "Shakira cantant en català? Em posa malalt"

El rotatiu de Nova York explica que els que la insulten consideren que Shakira ha mostrat que "dóna suport obertament" a la idea que Catalunya esdevingui un estat independent, però que no ha respost als insults rebuts i que ha declinat pronunciar-se políticament sobre Catalunya. 

De fet, Shakira, que des que va començar la seva relació amb Piqué ha explicat diverses vegades que li estava ensenyant el català i que li havia descobert diferents grups de música, va explicar en les entrevistes per presentar el nou disc que amb el tema en català li havia volgut fer una sorpresa a Gerard Piqué

Anar al contingut