Greta Fernández al Festival de Sant Sebastià (EFE)
Greta Fernández al Festival de Sant Sebastià (EFE)

La catalana Greta Fernández, Concha de Plata a la millor actriu a Sant Sebastià

La producció brasilera "Pacificado" s'emporta la Concha d'Or i el premi al millor actor per a Bukassa Kabengele

RedaccióActualitzat

El jurat del Festival de Cinema de Sant Sebastià ha reconegut la interpretació de Greta Fernández a "La hija de un ladrón". Amb 24 anys, l'actriu s'ha endut la Concha de Plata pel seu paper protagonista absolut sota les ordres de la directora Belén Funes en l'única producció catalana que lluitava per a la Concha d'Or a la secció oficial.

El premi és compartit amb l'actriu Nina Hoss per la pel·lícula "The audition".

És el primer guardó important que s'endú i consolida la carrera d'aquesta jove actriu que va començar a treballar fa 13 anys, a la pel·lícula "Ficció" de Cesc Gay.

Filla de l'actor Eduard Fernández, tots dos treballen plegats a "La hija de un ladrón", una òpera prima que ha tingut una de les millors rebudes al Festival de Sant Sebastià.

 

Fa tres anys, Eduard Fernández va guanyar la Concha de Plata com a millor actor per "El hombre de las mil caras".

 


Greta Fernández és també model i fotògrafa, i molt activa a les xarxes. Va estudiar interpretació a Barcelona i ha fet un curs a la Universitat de Harvard.

L'actriu s'ha anat obrint camí en l'escena cinematogràfica i va ser Isabel Coixet la primera directora que va confiar-li un paper protagonista a "Elisa y Marcela", l'últim treball de la directora catalana.

 

"Pacificado" i un trio de directors

La Concha d'Or ha estat per a la producció brasilera "Pacificado", que també ha recollit el premi al millor actor per a Bukassa Kabengele i el de millor fotografia.

Una altra gran guanyadora de la nit ha estat "La trinchera infinita", dels directors bascos Arregi, Garaño i Goenaga, que han recollit el premi a la millor direcció, millor guió i millor pel·lícula basca.

El jurat ha donat un premi especial a "Próxima", una història sobre una mare astronauta.     

ARXIVAT A:
Cinema
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut