La façana de la casa Dalí de Portlligat
La façana de la casa Dalí de Portlligat

La casa-museu Dalí de Portlligat, premi TIQETS al Millor Museu del món

ACN Cadaqués - La Casa-Museu Salvador Dalí de Portlligat ha rebut per primera vegada el premi al Millor Museu del món 2022 en representació d'Espanya. El lliurament de guardons es va celebrar aquest dimcres al Palau de Congressos de Sevilla. El premi s'atorga a partir de l'opinió dels visitants que voten a través de la plataforma TIQETS, web de 'ticketing' especialitzada en turisme cultural. En la final estatal de setembre de 2022, la Casa-Museu Salvador Dalí competia amb la Fundació Joan Miró de Barcelona i els museus Centre Pompidou i Carmen Thyssen de Málaga.

A la final mundial, ho feia amb la Cinémathèque française; Dialoghaus d'Hamburg(Alemanya); Pinacoteca Ambrosiana (Itàlia); Mauritshuis (Holanda); Immersivus Gallery de Porto (Portugal); el Museu del Louvre Abu Dhabi (Emirats Àrabs); The Postal Museum (Regne Unit) i The National WWII Museum (Estats Units).

Altres premis atorgats per Tiqets amb anterioritat van ser Millor Museu d'Espanya, el 2020, la Casa de Portlligat i Museu més rellevant d'Espanya, el 2021, el Teatre-Museu Dalí de Figueres.

Anar al contingut