Madrid

La Casa del Rei, "sorpresa" per la imputació de la infanta Cristina en el "cas Nóos"

Un portaveu de la institució se sorprèn pel "canvi de posició" del jutge José Castro. Després d'expressar "el màxim respecte" per la decisió judicial, manifesta també la seva "absoluta conformitat" amb la decisió de la Fiscalia Anticorrupció de presentar recurs contra la decisió.

MadridActualitzat
La Casa del Rei està "sorpresa" per la imputació de la infanta Cristina en el "cas Nóos", segons ha explicat un portaveu de la Zarzuela. Aquest portaveu observa un "canvi de posició" de José Castro, el jutge instructor del cas de presumpte desviament de fons públics. Després d'expressar "el màxim respecte" per la decisió judicial, manifesta també la seva "absoluta conformitat" amb la decisió de la Fiscalia Anticorrupció de presentar recurs contra la decisió.

D'acord amb la mateixa font, la Casa del Rei s'ha assabentat de la imputació a través dels mitjans de comunicació, és a dir, al mateix temps que la resta de ciutadans.

Anteriorment, a través d'un portaveu oficial, la institució ha assegurat que no comentaria la decisió judicial d'imputar la segona filla del rei Joan Carles i la reina Sofia. Finalment, però, ho fet, un canvi comunicatiu que el portaveu justifica perquè s'ha pogut "madurar" la notícia.

El 12 de desembre del 2011, dies abans que Urdangarin fos imputat per aquest cas, la Casa del Rei va anunciar que, davant el comportament "no exemplar" del duc de Palma, deixaria de participar en activitats oficials.

Els ducs de Palma vivien aleshores a Washington, però mesos després, l'agost del 2012, van decidir posar fi a la seva estada de tres anys als Estats Units i tornar a Barcelona. Urdangarin va demanar una excedència a Telefónica per, segons va dir, centrar-se en la seva defensa i evitar els perjudicis que la seva imputació poguessin causar a la multinacional. Al mateix temps, la filla menor del rei va desaparèixer de l'agenda de la família reial.

L'últim cop que es va veure la infanta Cristina en públic va ser el passat març, quan van operar d'una doble hèrnia discal el rei. La infanta va anar a la clínica La Milagrosa de Madrid per visitar el seu pare acompanyada de la reina i la seva germana, la infanta Elena.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut