Madrid

La Casa del Rei puntualitza que el decret que no agraeix la feina a Mas l'han redactat a la Moncloa

Fonts de la Casa del Rei puntualitzen que Felip VI s'ha limitat a signar-lo

RedaccióActualitzat

Pocs minuts després de 2/4 de vuit del matí d'aquest dimarts, el Butlletí Oficial de l'Estat ha publicat el cessament d'Artur Mas com a president de la Generalitat i el nomenament del nou president, Carles Puigdemont Casamajó. Es tracta de dos textos formals en què el monarca acusa recepció de la notificació del Parlament i, informat d'aquest fet, cessa el president sortint i nomena el nou.

Però, per primera vegada en el cessament d'un president autonòmic, la fórmula amb què el monarca normalment agraeix al cessat la seva tasca ha estat eliminada del decret que ha signat el cap de l'Estat. El document, que també porta la signatura de Mariano Rajoy, es limita a constatar que Mas deixa d'exercir les seves funcions i prou. Un portaveu de la Casa del Rei ha explicat a TV3 i Catalunya Ràdio que el redactat del decret és obra del govern espanyol, i que el rei es limita a signar-lo.

 

 

La fórmula habitual que apareix en aquest tipus de decrets és la següent: "se li agraeixen els serveis prestats"Un exemple n'és el decret de cessament d'Ignacio González com a president de la Comunitat de Madrid, del juny passat:

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut