Washington

La Casa Blanca estudia la fallida controlada dels fabricants de cotxes per atenuar la crisi del sector

La Casa Blanca està considerant la fallida "controlada" dels fabricants de vehicles nord-americans com a mesura per atenuar la crisi que està passant el sector, en concret, Chrysler, General Motors i Ford. El govern de George Bush creu que aquest sistema evitaria un col·lapse "caòtic". Bush ha assegurat que està "preocupat per una fallida desordenada i l'efecte que tindria en la psicologia dels mercats". De fet, només insinuar que el seu pla es podria tirar endavant les accions de General Motors i Ford han caigut de forma abrupta. En cas que una de les tres grans empreses del sector desaparegués, s'arribarien a perdre gairebé dos milions i mig de llocs de treball.

Actualitzat
El president dels Estats Units ha assegurat que "encara no ha pres cap decisió", però poca estona abans, la portaveu de la Casa Blanca, Dana Perino, ha admès que el pla de rescat per als "tres grans de Detroit" està "molt a prop".

Per Bush, recórrer als tribunals de fallida en circumstàncies normals "és la millor forma" d'intentar resoldre la situació, però ha reconegut que "aquestes no són circumstàncies normals". En aquest sentit, ha afegit que està estudiant la fallida "controlada" dels fabricants d'automòbils.

Una altra opció, que compta amb el suport dels demòcrates, però que en el seu moment no va tenir el de Bush, és que Chrysler, Ford i General Motors rebin milers de milions de dòlars del pla de rescat del sistema financer, que compta amb 700.000 milions de dòlars.

Mentrestant, la líder demòcrata a la Cambra de Representats, Nancy Pelosi, ha demanat a la Casa Blanca que actuï de forma immediata per prevenir la "imminent insolvència" dels fabricants de Detroit i ha recordat el risc de posar en perill dos milions de llocs de treball.

Segons un estudi de principis de novembre, tres milions de persones perdrien la feina si tanquessin les tres grans empreses de vehicles dels Estats Units. 
Anar al contingut