Londres

La Casa Blanca esborra un tuit sobre Escòcia que podia molestar el Regne Unit

RedaccióActualitzat

Un tuit de la Casa Blanca ha estat a punt de provocar un conflicte diplomàtic entre els Estats Units i la Gran Bretanya.

Tal com recull la cadena de notícies Sky News, després de la visita de Donald i Melania Trump a Anglaterra, on s'han reunit amb la primera ministra britànica Theresa May i on han estat rebuts al castell de Windsor per la reina Elisabet II, el matrimoni Trump ha volat cap a Escòcia.

I ha estat en l'anunci d'aquest viatge cap a Escòcia on la diplomàcia nord-americana ha relliscat i, en un tuit, ha dit que després de "prendre el te amb Sa Majestat Elisabet II", Donald i Melània "marxen del Regne Unit"... per anar a Escòcia. Un territori que està sota la sobirania de la corona anglesa i on, des de fa anys, hi ha un debat obert sobre la independència.

 

Alertats de l'error, els responsables del compte de Twitter de la Casa Blanca s'han afanyat a esborrar la piulada, però han donat temps perquè els més ràpids en fessin una captura.

 



Deixant de banda la relliscada d'aquest tuit del compte oficial de la Casa Blanca, la visita del president nord-americà a Londres ha estat marcada per les protestes ciutadanes. Desenes de milers de persones s'han manifestat als carrers de Londres, de Manchester, de Glasgow i de Bristol per protestar per la visita de Trump.

Unes protestes que també es repetiran a la seva estada a Edimburg.

 

A més, la publicació d'una entrevista a Trump al tabloide "The Sun" on menystenia obertament la primera ministra Theresa May, no han facilitat la trobada bilateral amb la seva homòloga britànica.

 

Donald Trump assegura que en la seva estada a Escòcia intentarà trobar un espai per dedicar-se a una de les seves aficions favorites: el golf. Potser per relaxar-se abans de la trobada prevista per dilluns amb el president rus Vladímir Putin a Helsinki:

 


 

 

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsTrump Regne UnitEscòcia Reina Elisabet II
Anar al contingut