Barcelona

La Casa Amatller es rehabilitarà de manera integral

La Casa Amatller de Barcelona es rehabilitarà de manera integral. La reforma de l'obra modernista de Josep Puig i Cadafalch començarà després que s'enllesteixi la restauració de la façana el febrer de l'any que ve. La intervenció costarà quasi 5 milions d'euros i farà possible per primer cop visitar la planta noble exactament com estava el 1.900.

Actualitzat
La Casa Amatller va ser la primera reforma que va començar a donar forma a la famosa "illa de la discòrdia" que, com la seva veïna, la Casa Batlló, lluirà aviat tota la seva original esplendor. La Casa Amatller va sorgir a finals del segle XIX de l'arquitecte Puig i Cadafalch, que va renovar l'edifici de passeig de Gràcia a petició de l'industrial xocolater Antoni Amatller. Cent anys després, el rehabilitaran i restauraran per recuperar-ne l'aspecte original i convertir-lo en un museu.

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha destacat la importància del patrimoni que van crear els industrials modernistes després de firmar l'acord per la restauració integral de la casa de Puig i Cadafalch amb l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i representants de Caja Madrid.

Arxiu fotogràfic


Tot tornarà a quedar tal com era després d'una intensa rehabilitació que ha de començar aviat i que també reubicarà el valuós arxiu fotogràfic que s'hi amaga. Serà una reforma de dalt a baix, que retornarà a la casa el seu aspecte original.
Anar al contingut