Joan Tardà llegint la carta de Junqueras al Congrés
Madrid

La carta que Junqueras envia a Rajoy des de la presó d'Estremera

El diputat d'ERC Joan Tardà l'ha llegida en l'última sessió de l'any al Congrés

RedaccióActualitzat

Oriol Junqueras, des de la presó d'Estremera, s'ha dirigit al president espanyol, Mariano Rajoy, en una carta en què denuncia l'ús de la violència per part de l'Estat i estén la mà al diàleg.

La carta l'ha llegida al Congrés el diputat republicà Joan Tardà. El candidat d'ERC el 21D ha emplaçat Rajoy a acceptar els resultats del 21D, respectar-los i "implementar-los de mutu acord. Sense cops de porra aquesta vegada."

"És imprescindible resoldre les diferències a través del diàleg, amb respecte i reconeixement mutu. Almenys així ho hem cregut sempre els demòcrates. Entenc que vostè també. Aquí rau un valor de convivència universal que no em sembla menor. Perquè al final es tracta de viure i de conviure, de progrés econòmic i social, i quan algú recorre a la violència per imposar les seves tesis, colpeja les bases de la convivència i la prosperitat."

En la missiva també li ha preguntat on són els condemnats del PP per corrupció, perquè, diu, a la presó no en veu cap:

"En el lloc on em trobo estic rodejat de gent que ha comès delictes de tot tipus. Però, sap? No hi ha ni un sol intern que tingui res a veure amb la indústria de la corrupció d'alguns partits polítics. I pregunto, permeti'm, on són els centenars d'imputats o condemnats del PP per corrupció? A quina presó són? Per aquí no en veig cap."

 

El líder d'ERC ha aprofitat per demanar al president espanyol que iniciï accions contra els actes violents "exercits impunement per l'extrema dreta aquests dies als carrers de Catalunya". En la carta, Junqueras acaba desitjant a Rajoy "un Bon Nadal en companyia dels seus".

Mariano Rajoy no ha arribat a escoltar Tardà, ja que ha marxat cap a Catalunya abans de la seva intervenció, on ha vingut a fer campanya electoral.

 

Abans d'abandonar el Congrés, però, Mariano Rajoy ha negat les acusacions de falta de diàleg que li havia fet el PDeCAT en la sessió de control:

"Jo estic disposat a dialogar. Sempre ho he estat, però el diàleg que se m'ha plantejat a mi des de la Generalitat de Catalunya era referèndum sí o referèndum sí."

 

Des de l'executiu espanyol, Dolors Montserrat, vestida amb tons groguencs, ha acusat els independentistes catalans de voler "segrestar" també el color groc:

"No en tenen prou amb tot el que ens han segrestat, als catalans, que també es volen apropiar i segrestar el color groc, un dels colors preferits de la juventut i dels nens."

Montserrat se les ha tingut amb Tardà per l'actuació del govern espanyol contra el procés.
 

Notícia relacionada: Prohibeixen a TV3 i Catalunya Ràdio dir "consellers empresonats" o "president Puigdemont"

ARXIVAT A:
Article 155Procés catalàIndependènciaEleccions 21DERCReferèndum 1-O
Anar al contingut