Façana de l'empresa Magrudis a Sevilla (EFE)

La carn entatxonada venuda com a marca blanca també té listèria

A Catalunya ja són cinc els possibles afectats pel brot de listeriosi
Redacció Actualitzat
TEMA:
Salut

La xifra d'afectats pel brot de listeriosi continua creixent: a Andalusia ja hi ha 190 casos confirmats, dels quals un centenar estan hospitalitzats.

Continua creixent, però a un ritme més lent: aquest divendres s'han confirmat 4 casos nous. El dia anterior van ser 25.

 

 

Aquest dissabte s'ha sabut que les anàlisis preliminars de les mostres de carn entatxonada de l'empresa Magrudis distribuïda per Comercial Martínez León com a marca blanca confirmen que també està contaminada pel bacteri listèria. Ho han confirmat a l'agència EFE fonts de la conselleria de Salut de la Junta d'Andalusia.

Divendres, la Junta va informar que s'havia immobilitzat una "petita quantitat" d'aquesta carn comercialitzada com a marca blanca, gairebé una setmana després que s'activés l'alerta sanitària. 

A més, l'últim informe de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) constata que la carn de La Mechá comercialitzada com a marca blanca per Comercial Martínez León està mal etiquetada. És un producte sense cap marca comercial, cosa que suposa "una gravíssima deficiència de comercialització" i que té "una molt especial transcendència per a la salut" en una situació com l'actual, de brot de listeriosi.

Hi ha més productes de l'empresa contaminats amb el bacteri: de llom al xerès i llom al pebre vermell, uns productes que no es van retirar fins al dia 21, sis dies després de l'alerta.

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició ha ampliat l'alerta a altres productes de la marca La Mechá: crema de carn entatxonada, llard, "pringá" d'estil casolà i "zurrapa" de llom i de fetge.

L'organització de consumidors Facua ha anunciat que presentarà una querella contra Magrudis per possible delicte contra la salut pública.

Cinc casos a Catalunya

El Departament de Salut sospita d'un total de cinc casos de possibles afectats per listeriosi a Catalunya. Els dos primers casos són els ja coneguts de dues persones d'una mateixa família que van rebre la visita d'un altre familiar d'Andalusia. Ara n'hi ha tres més de sospitosos: dos al Vallès i un al Barcelonès. Són persones que aquest estiu han anat a Andalusia i han consumit la carn allà.

Cap dels afectats ha requerit ingrés hospitalari i estan en bones condicions de salut.

ARXIVAT A:
Salut
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut