La Carina té l'autorització per a l'eutanàsia: "Vull tenir la llibertat de dir ara prou"

L'any passat a Catalunya van accedir a l'eutanàsia 94 persones, que han hagut d'esperar més perquè els aprovin la sol·licitud, una demora que preocupa l'Associació Dret a Morir Dignament

RedaccióActualitzat

La Carina té ELA, esclerosi lateral amiotròfica. L'hi van diagnosticar fa tres anys i mig, i pocs mesos després es va aprovar la regulació de l'eutanàsia. La va demanar i ja en té l'autorització, de manera que quan ella ho decideixi l'hi aplicaran.

Al seu costat hi ha, per a tot el que necessita, el Fede, el seu marit. "El meu marit s'ho mereix tot", diu la Carina. Alhora, reconeix que, a hores d'ara, l'hi ha de demanar tot al Fede i això li sap molt de greu.

Amb la documentació de l'eutanàsia enllestida la Carina pot escollir. "Vull tenir la llibertat de dir ara prou", afirma. Quan arribi el moment, la persona de qui vol estar acompanyada, el Fede, serà al seu costat, conjuntament amb la seva filla, ja ho té decidit.

Fins llavors, explica: "Hi ha dies que dius: 'Per què seguir així?' Però després miro el Fede o miro la meva neta i dic: 'Va, una mica més...'"

Com la Carina, l'any passat a Catalunya van accedir a l'eutanàsia 94 persones, una xifra molt semblant a la del 2022, segons dades del Departament de Salut, que ha fet públiques coincidint amb el tercer aniversari de l'entrada en vigor de la llei.

En canvi, el que ha augmentat força és el temps d'espera perquè s'aprovin les sol·licituds. Mentre que el 2022 les peticions es resolien en 45 dies, l'any passat van trigar de mitjana 59 dies. I això és el que l'Associació Dret a Morir Dignament ha lamentat. Exigeixen que no hi hagi tantes demores, i que el procés sigui més àgil.

El Fede i la Carina estaran junts quan arribi el moment
El Fede i la Carina estaran junts quan arribi el moment (3Cat)

 

 

ARXIVAT A:
Eutanàsia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut