La Caputxeta més feminista: el vídeo viral de tres emprenedores gironines

La Caputxeta diu prou i canvia el conte per denunciar la normalització del masclisme

Actualitzat

22 nois i noies de diverses edats són convidats a veure un espectacle de titelles. Els personatges: una innocent Caputxeta Vermella i un llop ben fatxenda que, tal com explica el conte, proposa a la Caputxeta triar el "camí més curt".

I comença el conte que tots sabem com acaba... o potser no. Perquè a "Canvia el conte" es mostra allò que tantes vegades hem sentit i que tenim tan interioritzat i acceptat que és d'una determinada manera... quan el conte, de cop, canvia.

El video l'ha fet l'empresa Little Revolutions, formada per tres joves gironines, Cristina Vila, Mireia Selva i la Marta Escarrà. El van estrenar el 8 de març coincidint amb el dia de la Dona Treballadora. I en poc més d'un més acumula més de 76.000 reproduccions i s'ha compartit milers de vegades.

Cristina Vila, sociòloga de professió, explica que la idea va sorgir al veure que bona part dels contes que s'expliquen a la mainada tenen "connotacions masclistes".

 



L'èxit aconseguit ha sorprès les seves autores, que s'han vist una mica superades per l'abast que ha tingut un vídeo produït amb un pressupost molt modest. Però això mateix les ha animat a treballar per fer arribar el vídeo al públic dels Estats Units i el Regne Unit. Per aquesta raó ara subtitularan el vídeo en anglès.

 


 

ARXIVAT A:
FeminismeViral
Anar al contingut