Madrid

La cantant Rocío Jurado mor als 61 anys en agreujar-se-li el càncer de pàncrees

La cantant Rocío Jurado ha mort aquesta matinada després d'un empitjorament del seu estat de salut a la seva casa de La Moraleja, a Madrid, segons ha informat el seu germà, Amador Mohedano. Rocío Jurado tenia un càncer de pàncrees des del setembre del 2004. Per combatre aquesta malaltia, va ingressar, a principis del 2005, al Centre Oncològic Anderson de Houston, als Estats Units. El 24 de març va tornar definitivament a Espanya i va ingressar a l'Hospital Montepríncipe, d'on va sortir el 28 d'abril.

Actualitzat

Rocío Jurado "ha deixat de respirar" i ho ha fet "envoltada de la seva família, com ella volia". Així ho ha comunicat el germà de la cantant, Amador Mohedano, a les sis del matí, poc després de la seva mort, a les portes del domicili de la cantant, a la urbanització madrilenya de La Moraleja.

La capella ardent amb les restes mortals de Rocío Jurado ha quedat instal·lada al Centre Cultural de la Vila, i es mantindrà oberta fins a les vuit del vespre. Després, serà traslladada a la seva ciutat natal, Chipiona, a Cadis, per ser inhumada.

Als seus 61 anys, Rocío Jurado ha mort després d'un empitjorament de la salut, divendres passat, com a conseqüència del càncer de pàncrees que tenia des del 2004.

Durant l'any i deu mesos que ha durat la malaltia, la cantant ha hagut de ser intervinguda en dues ocasions. El 23 de gener passat, el seu estat va empitjorar i l'artista va ser traslladada a la clínica Anderson de Houston per sotmetre's a una nova revisió, durant la qual li van fer una petita cirurgia per corregir-li una artèria que li causava forts dolors abdominals. Allà va tenir una forta reacció al·lèrgica a un medicament que la va obligar a ingressar a l'UVI en dues ocasions i que va debilitar-ne seriosament l'organisme.

Després d'una millora del seu estat, els metges en van autoritzar el 23 de març passat la tornada a Espanya, on va ser ingressada a l'Hospital Montepríncipe de Madrid.

Des d'aleshores, els alts i baixos del seu estat de salut han estat constants, fins que ja al seu domicili, on va entrar pel seu propi peu el 28 d'abril, divendres passat va tenir un empitjorament que finalment ha acabat amb la seva vida.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut