La cantant Laferte denuncia la situació de Xile als Grammy: "Torturen, violen i maten"
Mon Laferte ha ensenyat els pits amb un missatge escrit a l'escot (REUTERS)
Las Vegas

La cantant Laferte denuncia la situació de Xile als Grammy: "Torturen, violen i maten"

La guanyadora d'un Grammy ha ensenyat els pits a la catifa vermella amb un missatge escrit a l'escot

RedaccióActualitzat

El malestar de la societat xilena ha arribat fins a la Gala dels Grammys Llatins la matinada d'aquest divendres. La cantant xilena Mon Laferte ha aprofitat l'entrega de premis a Las Vegas per denunciar la situació que viu Xile davant centenars de mitjans internacionals.

Laferte, quan posava davant de les càmeres a la catifa vermella, s'ha obert el vestit negre que portava i ha ensenyat els pits amb un missatge escrit: "A Xile torturen, violen i maten". Portava un mocador verd, símbol per reivindicar la legalització de l'avortament.

Les protestes de Xile arriben a la gala dels Grammy Llatins (REUTERS)


Però la protesta no ha acabat aquí. Quan ha recollit el premi pel millor àlbum de música alternativa, després d'agrair la feina al seu equip, ha dedicat el premi a Xile i ha llegit uns versos d'una cantautora xilena, La Chinganera, arran del que està passant al seu país:

Chile me dueles por dentro, me sangras por cada vena.

Me pesa cada cadena, que te aprisiona hasta el centro.

Chile a fuera, Chile a dentro.

Chile al son de la injusticia, la bota de la milicia, la bala del que no escucha.

No detendré nuestra lucha, hasta que se haga justícia.


Aquest és el moment que ha recollit el premi:


Els seus seguidors han aplaudit a les xarxes socials l'acció de la cantant, que s'ha convertit en tendència a Twitter:


Des de fa setmanes, milers de xilens protesten al carrer per la situació social que viu el país. Des que van començar les mobilitzacions per la pujada dels bitllets del metro, ja han mort 22 persones. Aquest dijous, govern i oposició han arribat a un acord per celebrar un referèndum que obre la porta a canviar la Constitució.

Més reivindicacions a la gala dels Grammy

El cantant de Nicaragua Luis Enrique també ha recordat el seu país quan ha recollit el premi al millor àlbum de folk: "Nicaragua encara està en guerra. Nicaragua continua lluitant per la llibertat."

El raper de Puerto Rico Residente, fundador i membre del grup Calle 13, ha dedicat a la "igualtat" el seu premi al millor vídeo musical versió curta per a "Banana Papaya": "Tot i que no té res a veure amb el vídeo, és per a tota la gent que lluita a Amèrica Llatina. No podem continuar permetent que els nostres governs ens prenguin per idiotes. Necessitem idees noves a tots els països. Hem de continuar lluitant".


Rosalía ha estat la gran triomfadora de la vintena gala dels Grammy. El seu àlbum "El mal querer" s'ha endut els cinc Grammys pels quals estava nominat. Entre ells, el de millor àlbum i el de millor cançó urbana per "Con altura".

Durant la gala s'ha entregat el premi honorific de persona de l'any al colombià Juanes.

ARXIVAT A:
MúsicaXile
Anar al contingut