La cantant irlandesa Sinéad O'Connor, en la foto que ha penjat ella mateixa aquest dijous a Twitter
La cantant irlandesa Sinéad O'Connor, en la foto que ha penjat ella mateixa aquest dijous a Twitter

La cantant irlandesa Sinéad O'Connor es converteix a l'islam

S'ha canviat el nom i ho ha fet públic a Twitter amb el cap tapat amb hijab

RedaccióActualitzat

La cantant irlandesa Sinéad O'Connor s'ha convertit a l'islam i també s'ha canviat el nom: ara es fa dir Shuhada Davitt.

Ho ha anunciat aquest dijous a Twitter, al seu compte anomenat @MagdaDavitt77, on s'ha mostrat amb el cap cobert amb el hijab:

 

 

La seva conversió l'ha oficiada Umar Al-Qadri, el responsable del centre islàmic d'Irlanda, que també ho ha penjat a Twitter:

 

 

En un comunicat, Al-Qadri ha dit que O'Connor "s'ha enfrontat a molts reptes a la seva vida" i que "la foscor ha intentat envoltar-la":

"La Shuhada té una ànima autèntica i sempre ha tingut una forta connexió amb les Escriptures. Després de llegir el sant Alcorà, va adonar-se que islam és la conclusió natural de la seva recerca de la veritat."

 

Sinéad O'Connor va començar la seva carrera el 1987 i es va fer mundialment famosa el 1990, amb 24 anys, per la seva versió de "Nothing compares to you", una cançó escrita per Prince:

 

Notícia relacionada - juny 2008: La Sinéad O'Connor més intimista actua per primera vegada a Barcelona

Dos anys després va protagonitzar un escàndol quan va estripar, en directe en un programa de màxima audiència de la televisió dels EUA, una fotografia del papa de llavors, Joan Pau II.

Ja abans havia tingut actuacions similars, com negar-se a cantar si sonava l'himne dels Estats Units abans d'un concert seu.

Malgrat els problemes que li van comportar aquests escàndols, O'Connor ha tingut una relativament prolífica carrera musical durant els últims 25 anys.

Notícia relacionada - agost 2010: Sinéad O'Connor repassa la seva carrera als Jardins de Cap-roig tres anys després de la seva última visita a Catalunya

La seva vida personal, però, no ha estat massa plàcida: provinent d'una família separada i molt conflictiva, s'ha casat quatre vegades, ha tingut quatre fills i molts problemes de relació i de salut mental.

El 2003 li van diagnosticar un trastorn bipolar, i el 2015 la van salvar d'un intent de suïcidi que va anunciar a la seva pàgina de Facebook. Des de llavors ha protagonitzat uns quants episodis similars.

 

 

ARXIVAT A:
MúsicaIslam
Anar al contingut