L'artista d'Elx, que ja va participar l'any passat al Benidorm Fest, ha guanyat aquesta edició amb 169 vots (EFE/Morell)

La cançó "Eaea", de Blanca Paloma, representarà Espanya al festival d'Eurovisió

L'artista de Tiana Vicco, que interpretava "Nochentera", ha quedat tercera a la gala final del Benidorm Fest

RedaccióActualitzat

La cançó "Eaea", de l'artista Blanca Paloma, serà la que representarà Espanya al pròxim festival d'Eurovisió, que se celebrarà a Liverpool, al Regne Unit, al maig.

La cantant valenciana ha guanyat el Benidorm Fest amb 169 punts: 94 del jurat, 35 del jurat demoscòpic i 40 del vot popular.

L'artista, que ja es va presentar l'any passat al concurs, ha estat la sisena a actuar i ho ha fet acompanyada de cinc coristes i ballarines i amb una posada en escena teatral, amb el blanc i el vermell com a colors estrella i unes cortines al centre de l'escenari que han creat un joc d'ombres.

Un moment de l'actuació de Blanca Paloma al Benidorm Fest d'aquesta nit (EFE/Morell)

Després d'aconseguir la victòria a la gala, que s'ha celebrat aquest dissabte al vespre, l'artista d'Elx ha dit que "anirà a totes per portar el festival a la terreta" i s'ha mostrat convençuda que la seva proposta de flamenc conquerirà Europa:

"Fora d'Espanya també s'estima molt el flamenc, que és universal. Quan es fa una cosa de veritat i amb autenticitat, arriba on ha d'arribar i pessiga, i jo espero que Europa estigui preparada per aquest pessic i es desperti per buleries."

Aquesta ha estat l'actuació de Blanca Paloma al concurs, organitzat per RTVE:

Victòria Riba, Vicco, ha quedat tercera

En segon lloc a la gala ha quedat Agoney amb la cançó "Quiero arder", que ha obtingut 145 punts, i en tercer lloc, la catalana Victòria Riba, Vicco, que ha sumat 129 punts amb "Nochentera".

Aquesta ha estat l'actuació de la cantant de Tiana:

 

Megara ha quedat en quarta posició amb "Arcadia"; Alice Wonder, en cinquena, amb "Yo quisiera"; Karmento, sisè, amb "Quiero y duelo", i José Otero, setè, amb "Inviernos en Marte", en una classificació que ha tancat Fusa Nocta, en vuitena posició amb "Mi familia".

La gala s'ha celebrat a les deu de la nit al Palau l'Illa de Benidorm, a la Marina Baixa, on hi havia 2.000 persones de públic que han pogut seguir en directe les actuacions dels vuit finalistes. A la gala, presentada per Mónica Naranjo, també hi han participat Ana Mena, Manuel Carrasco, Beth i Chanel.

Victòria Riba, Vicco, ha quedat tercera amb "Nochentera" (EFE/Morell)

"Nochentera", una de les cançons més encomanadisses i la més escoltada del Benidorm Fest, ha fet ballar aquesta nit tot el Teatre Albéniz de Tiana, el poble natal de Vicco, que s'ha bolcat per mostrar el seu suport a l'artista. Entre el públic hi havia el cantant Edu, exconcursant d'Eufòria, i familiars i amics de l'artista, com es pot veure en aquest vídeo:

 

ARXIVAT A:
Festival d'Eurovisió
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut