La cançó "Amb la polla i amb l'ou" de Roger Mas no passa la censura d'Apple Music
"Amb la polla i amb l'ou" és un tema dedicat a Carme Ruscalleda

La cançó "Amb la polla i amb l'ou" de Roger Mas no passa la censura d'Apple Music

La plataforma substitueix per asteriscs la paraula "polla" davant l'estupefacció del cantant, que presenta nou disc

Redacció Actualitzat
TEMA:
Música

Roger Mas té disc nou, "Totes les flors", després de 25 anys de carrera. Un àlbum en què ha posat especial atenció a les lletres i al sentit de l'humor.

Una atenció a les lletres, si més no superficial, que Apple Music també ha emprat per censurar el títol d'una de les cançons del disc: "Amb la polla i amb l'ou". Tres de les cinc lletres d'aquest mot s'han convertit en asteriscs.

Mas ha volgut fer un disc de cançons fresques, que arrenquin un somriure. Com la cançó que ha dedicat a la cuinera Carme Ruscalleda i que juga amb un títol que té doble sentit.

Roger Mas a l'Atlàntida de Vic en la presentació del seu nou disc aquest dijous
Roger Mas a l'Atlàntida de Vic en la presentació del seu nou disc aquest dijous (Lourdes Casademont/ACN)

"La polla és una gallina jove, el diccionari no diu que sigui una altra cosa, el que passa és que tots sabem, i jo sabia quan la vaig escriure, que pensaríem en una altra cosa", explica el mateix cantautor.

Així ho han pensat des de la plataforma de streaming musical d'Apple, que han acabat tapant el nom de la cançó davant l'estupefacció del cantant:


L'any 2012 Ruscalleda va incloure a la carta un plat que era una reproducció del disc "Roger Mas i la Cobla Sant Jordi". La cançó que ara li dedica acaba amb rumba cubana celebrant el talent de la cuinera. "El que és vell es fa nou, i es dispara precís, amb les mans, amb l'encís, amb la polla i amb l'ou", diu la lletra.

Aquesta és la cançó en qüestió, un dels 10 temes d'un disc en què Mas fa un resum dels 25 anys però que "no mira endarrere". Està fet "des d'agafar totes les peces d'un mateix i tornar a construir un trencaclosques i retrobar-se."


De fet, no són els únics asteriscs que apareixen al disc de Mas. Una de les cançons, "Mort, qui t'ha mort", és una col·laboració amb la formació Els Collons del Pare Rababa. La paraula "collons" tampoc ha passat la censura.


La Polla Records, censurada?

El fet succeït amb la cançó de Roger Mas convida a veure si la plataforma censura aquesta paraula en altres casos. El cas més explícit és el de La Polla Records, que porta el mot en el mateix nom del grup.

En aquest cas, Apple Music no impremta cap asterisc al nom de la formació, però sí que ho fa al nom del seu últim disc, "El último (el) de la polla".

 

Els asteriscs també apareixen en un dels temes d'aquest disc, "Iros todos a la mierda", en aquest cas per obviar la paraula que defineix l'excrement d'origen digestiu de l'home i d'un gran nombre d'animals, o bé una cosa dolenta, de molt poc valor.

ARXIVAT A:
Música

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut