Barcelona

La Campanya pel Dret a l'Avortament lliura als jutjats de Barcelona més de mil autoinculpacions

La Campanya pel Dret a l'Avortament ha entregat al jutjat de guàrdia de Barcelona més de mil autoinculpacions per protestar contra el dret de la dona a decidir sobre el seu propi cos. Les més de mil autoinculpacions són testimonis de dones que han avortat i d'homes que han acompanyat alguna dona a avortar i que accepten declarar en cas que s'obrís un sumari.

Actualitzat
La Campanya pel Dret a l'Avortament, formada per un centenar d'entitats en defensa del dret de la dona, ha lliurat al jutjat de guàrdia de Barcelona més de mil autoinculpacions, en protesta per "la retallada del dret de la dona a decidir sobre el seu propi cos", després de les investigacions en clíniques abortives de Barcelona i Madrid.

Segons han informat fonts de la campanya, les més de mil autoinculpacions són testimonis de dones que han avortat i d'homes que han acompanyat alguna dona a avortar i que assumeixen que podrien ser citats a declarar en el cas que s'obrís un sumari.

Les demandes d'aquestes entitats reclamen la despenalització de l'avortament, el reconeixement del dret de les dones a decidir, les reformes sanitàries necessàries perquè l'avortament sigui una prestació sanitària normalitzada a la xarxa pública i més informació sexual i afectiva en tots els nivells de l'ensenyament.

A la mateixa hora que s'han lliurat les autoinculpacions a Barcelona, s'han celebrat actes similars a Tarragona, Badalona i Vic, i també se'n faran a Terrassa i Blanes, entre altres poblacions.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut