Genesis Butler (Million Dollar Vegan)

La campanya liderada per una nena: un milió per al papa si es fa vegà per Quaresma

La petició forma part de Million Dollar Vegan, un campanya que ofereix un milió de dòlars a l'organització benèfica que el papa triï si deixa de menjar carn i làctics

Xevi MiróActualitzat

Genesis Butler, una nena de 12 anys de Califòrnia, ha demanat per carta al papa Francesc que es faci vegà durant la Quaresma i, per incentivar-lo, si ho fa, donarà un milió de dòlars a l'organització benèfica que ell triï. Malgrat que la petició es va fer fa unes setmanes i que la carta ha estat entregada en persona al Vaticà, el papa no ha contestat.

 

 

Aquesta és una campanya anomenada Million Dollar Vegan, secundada per gent famosa i compromesa amb la causa animalista com els músics Paul McCartney i Moby o els actors Joaquim Phoenix, Mena Suvari i Woody Harrelson. Els espanyols Fernando Tejero i Enrique Bunbury també formen part dels seus afiliats. Million Dollar Vegan té el suport de Blue Horizon a través de la seva fundació. Blue Horizon és una empresa amb seu a Suïssa especialitzada en productes vegans.


Un vegà argentí

En el llibre "The Vatican Cookbook", el papa Franesc declarava --com mana el manual dels tòpics argentins-- el seu amor per les empanades, el "dulce de leche" i l'"asado" de vedella. Per això, aconseguir que es faci vegà seria un cop d'efecte especialment sonat. Per rebre el premi, el papa no podria menjar cap aliment d'origen animal, i per tant, hauria de deixar de menjar les empanades farcides de carn, la vedella i el "dulce de leche".

A part del ressò que la campanya tindria si hi accedís, Million Dollar Vegan apel·la a les diferents crides que el papa ha fet per lluitar contra el canvi climàtic i el maltractament animal. A la seva encíclica "Laudato si", la segona del seu papat, avisa que "el canvi climàtic és un problema global amb greus dimensions ambientals, socials i econòmiques, i planteja un dels principals desafiaments actuals per a la'humanitat".

 

 

No és casual que la petició arribi el mes de febrer. El papa hauria de fer el seu canvi de dieta en una època de l'any en què la els catòlics fan la seva abstinència de carn per preparar-se per a la Pasqua. Amb tot, l'Església catòlica no diu res sobre l'abstinència dels làctics.


Genesis Butler, una jove activista

La Genesis fa quatre anys que és vegana i és la persona més jove que fa una xerrada TED. Les xerrades TED són unes conferències prestigioses que es fan arreu del món i es distribueixen per internet sota l'epígraf "idees que val la pena difondre". La xerrada de la Genesis es va titular "la visió d'una persona de deu anys per curar el planeta".

A la carta, publicada en quinze diaris d'arreu del món, entre els quals hi ha The Guardian, i enviada per correu electrònic al papa, Genesis diu:

"La ramaderia és una de les causes principals de l'escalfament global, i escollint una dieta vegana podrem reduir el mal que fem al planeta, alsd animals i a les persones."

I continua:

"M'encantaria que el papa Francesc respongués a la meva petició de fer-se vegà durant la Quaresma, perquè necessitem que sa santedat sigui un bon exemple per a la resta del món, ja que hem d'actuar ara per parar el canvi climàtic i prevenir el patiment animal."

Segons Million Dollar Vegan, els animals de granja tenen un impacte més gran sobre l'escalfament global que totes les emissions provocades pel combustible del transport de tot el món, i, per tant, són una de les causes principals de la deforestació i la pèrdua de biodiversitat.

ARXIVAT A:
Crisi climàticaAlimentació
Anar al contingut