Barcelona

La campanya electoral de les municipals arrenca aquesta mitjanit marcada per la crisi i les retallades

Aquesta mitjanit arrencarà la campanya electoral per a les eleccions municipals del 22 de maig amb la tradicional enganxada de cartells als carrers de les ciutats. Serà una campanya marcada per la crisi i les retallades que portarà 947 municipis catalans a escollir la composició dels seus ajuntaments. Coincidint amb les municipals, tretze comunitats faran també eleccions autonòmiques. Són pràcticament totes, excepte Catalunya, el País Basc, Galícia i Andalusia.

Actualitzat
Aquesta pròxima mitjanit arrencarà la campanya electoral per a les eleccions municipals del 22 de maig. Serà a les dotze de la nit quan els alcaldables dels diferents partits faran la tradicional enganxada de cartells.

Gairebé un miler de municipis catalans, concretament 947, escolliran els seus alcaldes i regidors per als pròxims quatre anys, en una legislatura que continuarà marcada per la crisi econòmica que obligarà a fer retallades per reduir el dèficit públic. I això, sumat al problema crònic del finançament local.

A Barcelona

Després de 32 anys governant Barcelona, el PSC afronta el difícil repte de mantenir l'alcaldia. Tot i això, Jordi Hereu arriba crescut a la cita després de guanyar unes eleccions primàries davant de Montserrat Tura. La lluita contra la crisi i les polítiques de benestar centraran la seva campanya.

Convergència i Unió està convençuda que les retallades a la Generalitat no passaran factura a l'Ajuntament de Barcelona. De fet, Xavier Trias apareix al davant de tots els pronòstics i espera beneficiar-se del desgast de tres dècades d'alcaldes socialistes.

Amb una majoria absoluta més que improbable, la clau de l'alcaldia pot quedar en mans de tercers. El PP d'Alberto Fernández Díaz considera que hi pot tenir un paper determinant. Iniciativa presenta nou cap de cartell, Ricard Gomà, que relleva Imma Mayol i que s'ha intentat desmarcar del PSC. Esquerra Republicana, amb Jordi Portabella al capdavant, aposta fort amb el fitxatge de Joan Laporta com a número 2 de la candidatura Unitat per Barcelona.

A Lleida

A Lleida, l'alcalde Àngel Ros repeteix com a número 1 dels socialistes. L'independent Joan Ramon Zeballos s'estrena com a cap de llista de Convergència i Unió i tindrà el difícil repte de fer canviar de color la Paeria després de set anys.

A Girona

Ja és segur que estrenarà alcalde o alcaldessa. La marxa d'Anna Pagans deixa més oberta que mai la renovació del consistori. La nova cara del PSC és Pia Bosch, que s'haurà d'enfrontar a una Convergència i Unió, liderada per Carles Puigdemont, que veu possible trencar l'hegemonia que tenen els socialistes des de la democràcia.

A Tarragona

A Tarragona, l'alcalde durant aquest últim mandat, Josep Fèlix Ballesteros, del PSC, aspira a renovar per consolidar la feina iniciada el 2007. Victòria Forns és el primer cop que es presenta com a cap de llista de CiU i és l'aposta dels convergents per tornar a recuperar l'alcaldia, perduda fa quatre anys.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut