Washington

La Cambra de Representants dels Estats Units aprova el pla de rescat de la indústria de l'automòbil

La Cambra de Representants dels Estats Units ha aprovat el pla de rescat de la indústria de l'automòbil, que preveu crèdits per valor d'uns 14.000 milions de dòlars per a tres companyies del sector: General Motors, Ford i Chrysler. El pla s'ha d'aprovar ara al Senat, on l'oposició dels republicans a les mesures pot impedir que tirin endavant.

Actualitzat
Finalment, la Cambra de Representants nord-americana ha donat llum verda aquesta matinada a un pla de rescat del sector de l'automòbil que, amb una dotació de 14.000 milions de dòlars, ha de servir per ajudar a pal·liar la delicada situació econòmica dels tres principals fabricants de cotxes dels Estats Units. El projecte de llei, que ha estat aprovat per 231 vots a favor i 170 en contra, arribarà ara al Senat, on podria quedar bloquejat, ja que fan falta 60 vots per tirar-lo endavant, i els demòcrates només en tenen una cinquantena.

Les tres multinacionals, General Motors, Ford i Chrysler, estan a punt de fer fallida i de deixar sense feina milers de treballadors. Ford, però, que té una mica més de liquiditat que les seves rivals, ha dit que de moment aguantarà sense sol·licitar el salvavides. Així doncs, es preveu que dels 14.000 milions General Motors se'n quedi uns 10.000, ja que en necessita 4.000 per acabar l'any i 6.000 més per al primer trimestre del 2009. La resta seran per a Chrysler.

La dotació del pla és, però, menys de la meitat del que demanaven les tres grans firmes de Detroit, ja que reclamaven 34.000 milions de dòlars per reflotar les empreses. Ara, però, hauran de presentar plans de viabilitat i de futur. A Europa, els principals fabricants també han demanat que la Unió Europea creï un pla de rescat del sector de l'automoció semblant a l'aprovat als Estats Units.
Anar al contingut