La cònsol de Cuba a Barcelona, Mabel Arteaga, amb representants de la Cambra de Comerç de Lleida i de Fira de Lleida. Imatge del 8 de maig del 2017.…
La cònsol de Cuba a Barcelona, Mabel Arteaga, amb representants de la Cambra de Comerç de Lleida i de Fira de Lleida. Imatge del 8 de maig del 2017. (Horitzontal)

La Cambra de Comerç de Lleida estudia la celebració d'una missió comercial inversa amb Cuba al setembre

ACN Lleida.-La Cambra de Comerç de Lleida i la Fira de Lleida han rebut aquest dilluns la visita de la cònsol de Cuba a Barcelona, Mabel Arteaga, amb l'objectiu d'atansar el mercat cubà a l'empresariat lleidatà. Durant la trobada s'ha posat sobre la taula la possibilitat d'organitzar una missió comercial inversa amb el país caribeny entre el 28 de setembre i l'1 d'octubre, coincidint amb la celebració de la 63a Fira de Sant Miquel de Lleida. La proposta preveu tant facilitar informació als fabricants i productors catalans sobre el funcionament del mercat agrícola i ramader cubà, com propiciar un intercanvi cientificotècnic amb representants de Cuba centrat en la preparació del sòl, la sembra, sistemes de reg, sanitat vegetal, fertilitzants, collites, emmagatzematge i en les explotacions ramaderes en general. D'aquesta manera, s'aprofitaria la presència de fabricants i productors a Sant Miquel per establir els primers contactes comercials que puguin esdevenir acords ferms.

La cònsol de Cuba a Barcelona ha visitat també aquest dilluns el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL) on ha pogut intercanviar impressions amb diferents empreses com és el cas d'OPP Grup, del sector porcí; Urban Refuse Developpment, dedicada a enginyeria mediambiental, i amb Lleida Drone. La visita ha comptat també amb la presència del representant de Fira de Barcelona a l'Habana, Josep Maria Gòdia. La Cònsol de Cuba a Barcelona s'ha mostrat molt interessada en la missió arran del perfil de les empreses que ha visitat.La Cambra de Comerç de Lleida treballa amb els diferents sectors de l'activitat econòmica de les comarques de Lleida per tal de facilitar-los la seva internacionalització però també la millora de la seva competitivitat en el mercat estatal.

Anar al contingut