Imatge d'arxiu de Joan Fontcuberta
Imatge d'arxiu de Joan Fontcuberta
Barcelona

"La cámara de Pandora", de Joan Fontcuberta, guanya el Premi Nacional d'Assaig del Ministeri de Cultura

El fotògraf, crític i professor Joan Fontcuberta ha guanyat el Premi Nacional d'Assaig que concedeix el Ministeri de Cultura i que està dotat amb 20.000 euros. L'obra guardonada és "La cámara de Pandora", un assaig on Fontcuberta analitza els canvis que ha viscut la fotografia els últims anys amb l'esclat de la tecnologia. Fontcuberta parla de la refundació dels principis de la fotografia en el nou entorn digital i alerta sobre la massificació d'imatges i d'informació. A l'abril, Fontcuberta va rebre el Premi Nacional de Cultura d'Arts Visuals que concedeix la Generalitat.

RedaccióActualitzat
Aquest premi del Ministeri de Cultura reconeix el millor llibre del gènere publicat al llarg de 2010 en espanyol o en qualsevol de les altres tres llengües cooficials de l'estat.

Joan Fontcuberta
exerceix la docència en els estudis de Comunicació Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. És premi Nacional de Fotografia en l'edició de 1998 i és Cavaller de l'Ordre de les Arts i les Lletres de França, distinció que va rebre el 1994.
Anar al contingut