La calor insuportable obliga a suspendre judicis a Sabadell
Fa dies que l'aire condicionat no funciona bé als jutjats de Sabadell

La calor insuportable obliga a suspendre judicis a Sabadell

Els treballadors es queixen que arriben a 35 graus a l'interior de l'edifici i dos d'ells van haver de ser assistits per marejos

RedaccióActualitzat

Els jutjats de Sabadell han hagut de tancar al públic des de les 12 del migdia d'aquest dijous per culpa de la calor. L'aire condicionat no funciona bé des de divendres i treballen, en alguns moments, a 35 graus. Aquesta setmana, cada dia s'han hagut de suspendre alguns judicis a causa de temperatures impossibles.

Els treballadors, per la seva banda, han assegurat que porten dies treballant en condicions insuportables i inclús alguns d'ells han hagut de ser atesos per marejos.

Els jutjats de Sabadell han tancat al migdia per la calor


El Departament de Justícia, responsable de l'equipament, diu que s'està treballant per resoldre les incidències en un context d'excepcionalitat climàtica. Amb finestres de vidre i sense que es puguin obrir, l'edifici rep durant tot el dia la calor del sol per tots costats.

El Departament de Justícia assegura que treballa per resoldre la situació

Condicions "horroroses" pels treballadors

Pilar Nogales, jutge degana dels jutjats de Sabadell, explica que han aturat els judicis a causa de la calor:

"Hem començat amb una temperatura superior a la permesa, concretament a 23 graus. Hem celebrat tres vistes i després hem hagut de suspendre."

L'advocada Carme Sala ha assegura que la calor encara es fa més insuportable quan han de fer vistes amb màniga llarga perquè s'han de posar la toga.

Dins dels jutjats han apagat els llums i engegat ventiladors per fer més resistible una calor que supera els 30 graus a l'interior de l'edifici.

Els ventiladors fan més suportable treballar a altes temperatures


La treballadora dels jutjats Sílvia Lozano ha dit que "la sensació d'ofegament i l'olor de ranci que fa l'edifici és horrorós" i una procuradora, Aina Carrillo, assegura que només ha pogut estar cinc minuts als jutjats perquè no s'hi podia estar més estona a causa de la calor.

Altres usuaris mantenen que la gent es queixava per les altes temperatures i que, dilluns, dos treballadors van haver de ser assistits per marejos. Un d'ells, que va canviar de despatx per un on feia una mica menys de calor, narra la seva experiència: "M'aixeco, començo a veure-hi borrós i començo a suar."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut