La Caixa dobla la partida per a obra social i situa l'assistència social com a prioritat

La Caixa ha explicat un canvi d'estratègia en la seva obra social, que, a partir d'ara, donarà més protagonisme a les activitats de tipus assistencial. S'hi destinarà el doble de pressupost que l'any passat, en total, uns 120 milions d'euros, que s'invertiran sobretot en la promoció d'habitatges de lloguer a preu assequible, en l'atenció a dones maltractades i a potenciar el voluntariat. <br>
La Caixa dobla la partida per a obra social i situa l'assistència social com a prioritat
Caixes

La Caixa dobla la partida per a obra social i situa l'assistència social com a prioritat

La Caixa ha explicat un canvi d'estratègia en la seva obra social, que, a partir d'ara, donarà més protagonisme a les activitats de tipus assistencial. S'hi destinarà el doble de pressupost que l'any passat, en total, uns 120 milions d'euros, que s'invertiran sobretot en la promoció d'habitatges de lloguer a preu assequible, en l'atenció a dones maltractades i a potenciar el voluntariat.
Actualitzat
Col·locar terminals d'ordinador amb accés a internet als hospitals perquè hi tinguin accés els nens ingressats. Passar de les 10 ciberaules actuals al mig centenar, repartides per tot Espanya. És un exemple del projecte del fons social de La Caixa, un dels que es veuran beneficiats per l'augment de recursos assistencials que ha previst l'entitat per aquest any. Concretament els diners dedicats a projectes socials es doblaran, ja que passaran dels 62 milions del 2004 als gairebé 120 milions previstos pel 2005.

Les principals línies d'actuació seran incrementar els microcrèdits per fomentar l'autoocupació, sobretot en sectors marginats, construir tres mil habitatges de lloguer assequible per a menors de 30 anys i majors de 65, donar suport als programes d'atenció a dones maltractades o promoure el voluntariat social i mediambiental. Un seguit d'activitats que, pels responsables de La Caixa, moltes vegades no són prou reconegudes pel conjunt de la societat.

Un altre objectiu serà la construcció de tres nous CentreCaixa per a persones grans a Bilbao, Sevilla i València, crear 100 noves beques per a estudis universitaris i augmentar la inversió en inserció social i laboral de persones discapacitades.

Una de les diferències bàsiques entre un banc i una caixa és que aquestes últimes entitats tenen l'obligació de revertir part dels seus beneficis en la societat. Amb els números anunciats, La Caixa dedicarà el 44% dels beneficis a obra social, gairebé el màxim que permet la llei.

La Caixa és la primera entitat a tot Espanya, la tercera a Europa i la catorzena a nivell mundial en inversió destinada a obra social, segons ha afirmat Josep Francesc de Conrado.