La Caixa de Solidaritat: "Hem parat el cop, però no hem resolt el problema"
Roda de premsa de l'Associació Foment de la Caixa de Solidaritat amb el seu vicepresident, Ernest Benach, la seva presidenta, Núria de Gispert, Marcel Mauri i Elisenda Paluzie

La Caixa de Solidaritat: "Hem parat el cop, però no hem resolt el problema"

La Caixa de Solidaritat demana 700.000 euros per aixecar els embargaments de les propietats dels encausats pel jutjat 13

RedaccióActualitzat

La Caixa de Solidaritat ha aconseguit completar els 5,8 milions d'euros que exigia el jutjat número 13 als 17 imputats per la seva participació en l'1-O. Ara fan una crida a continuar amb les aportacions per poder cobrir els avals per valor de 700.000 euros que corresponen a béns embargats d'alguns dels imputats.

"Hem parat el cop, però no hem resolt el problema", ha dit aquest dissabte Ernest Benach, vicepresident de l'Associació Foment de la Caixa de Solidaritat. De fet, els 2,1 milions d'euros que faltaven de la fiança que el jutjat d'instrucció número 13 havia imposat als 17 processats per malversació per l'1-O es van dipositar dijous procedents de la Caixa de Solidaritat i altres orígens.

 

 

Com ha explicat Benach en una roda de premsa aquest dissabte amb l'ANC i Òmnium, hi ha 17 persones amb els seus comptes corrents embargats, i els diners que es demanaven, 5,8 milions d'euros, es van dipositar amb una aportació dinerària de 5,1 milions i 0,7 s'han fet a partir d'embargaments de propietats de les persones afectades.

"Tenim 17 persones que tenen els seus comptes corrents immobilitzats i embargats, que no poden disposar dels seus diners, i estem a final de mes i cal pagar hipoteques, els rebuts de les escoles, el pàrquing... I no ho poden fer."

Per això, ha fet una crida a assolir els 700.000 per aixecar els embargaments de les propietats dels encausats i ha manifestat que s'ha d'anar més enllà "per donar respostes a totes les agressions que hi ha i la repressió que s'està patint".
 

Els promotors de la Caixa consideren que l'estat espanyol continua vulnerant els drets fonamentals i polítics, i que totes aquestes actuacions són fruit d'una persecució dels presos i encausats.

Núria de Gispert, presidenta de l'Associació de Foment de la Caixa de Solidaritat, ha agraït la solidaritat de persones, entitats i empreses "que dies i setmanes posen el seu gra de sorra" i que han permès que la Caixa de Solidaritat hagi recaptat un total de 12 milions d'euros en els seus dos anys d'activitat, segons ha detallat.

Amb aquesta aportació es va poder fer front a les fiances i multes contra presos independentistes i a la de Carles Puigdemont, quan va ser detingut a Alemanya. A més, també es va poder cobrir part de la multa de 4,9 milions d'euros que el Tribunal de Comptes va imposar a Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs pel 9N, entre altres persones "que són víctimes de la repressió de l'Estat" i no poden costejar-ho.

ARXIVAT A:
Procés catalàReferèndum 1-O
Anar al contingut