Madrid

La Caixa compra el 2% d'Autostrade i fa revifar les opcions de fusió amb Abertis

L'intent de fusió d'Abertis i Autostrade, les empreses d'autopistes catalana i italiana, podria acabar prosperant. La Caixa ha anunciat la compra directa del 2% de la companyia italiana, un paquet que al mercat té un valor superior als 260 milions d'euros. Cal tenir en compte que l'entitat catalana és la segona màxima accionista d'Abertis, empresa que alhora participa indirectament d'un "holding" que controla poc més de la meitat d'Autostrade. El projecte de fusió de les dues empreses, anunciat la primavera passada, va quedar frustrat al desembre per l'oposició del govern italià.

Actualitzat
La Caixa ha informat en un comunicat que la major part d'aquest 2%, un 1,99%, el va adquirir la primavera del 2006. El 0,01% restant el va comprar el 21 de febrer passat. Actualment, l'entitat que presideix Ricard Fornesa és el segon màxim accionista d'Abertis, n'és propietari del 23,2%, només per darrere d'ACS.

Abertis i Autostrade van anunciar l'abril del 2006 un projecte de fusió que van haver d'avortar per la incertesa davant d'un possible canvi de la legislació a Itàlia. La recuperació del projecte ha suposat que aquest dimarts la italiana hagi perdut un tímid 0,09% a la borsa. En canvi Abertis ha guanyat poc més d'un 1%.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut