Les xancles retirades són del model flip-flop, amb un separador per al dit gros del peu
Les xancles retirades són del model flip-flop

La cadena Primark retira unes xancletes per contenir un possible cancerigen

S'havia venut al Regne Unit, però no a Espanya

RedaccióActualitzat

La cadena de roba Primark ha retirat al Regne Unit unes xancles del tipus flip-flop quan s'ha descobert que contenen certa quantitat d'una substància que pot causar càncer. Concretament, contenen crisè, un hidrocarbur que es genera durant la combustió d'escombraries o de molts materials d'origen vegetal o animal. S'utilitza en components elèctrics i com a protector de la fusta, però també en colorants.

Primark ha retirat les xancletes en tres colors -negre, blau i caqui- perquè, segons un portaveu, hi han trobat concentracions superiors a les que exigeixen els seus estàndards de seguretat. Tot i així, consideren que en els nivells detectats el risc per a la salut dels usuaris és mínim. El calçat es va retirar a partir del 2 de juny, però s'estava venent des de gener.

L'empresa també ha assenyalat que aquests models no s'han venut a l'estat espanyol. Les sèries retirades són: Negre 02387/01, 02, 03, blau 02387/04, 05, 06 i caqui 02387/07, 08, 09.

El crisè està considerat per l'EPA (l'Agència de Protecció Mediambiental dels Estats Units) com un probable cancerigen per a humans, com ho són altres hidrocarburs aromàtics policíclics (els PAH).

Anar al contingut