Cartell de la cadena humana de la Diada.
Cartell de la cadena humana de la Diada.
Barcelona

La cadena humana per la independència de la Diada arriba al quart de milió d'inscrits

Un quart de milió de persones ja s'han inscrit a la Via Catalana cap a la Independència, la cadena humana organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana el pròxim Onze de Setembre. Aquesta cadena humana recorrerà el territori des del Pertús fins a Alcanar, superant els 400 quilòmetres i passant per 86 municipis del Principat.

RedaccióActualitzat
La Via Catalana cap a la Independència ha arribat als 250.000 inscrits, gairebé un mes i mig abans de la gran cadena humana que es farà la pròxima Diada de l'Onze de Setembre per reclamar la celebració d'una consulta d'autodeterminació. La cadena, organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), passarà per 86 municipis del Principat i superarà els 400 quilòmetres. A la xifra del quart de milió s'arriba des que el passat 4 de juliol es va obrir el formulari d'inscripcions.

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, s'ha mostrat satisfeta pel ritme de les inscripcions, però ha advertit que encara hi ha trams de la cadena que estan incomplets i que cal que hi hagi més gent que s'hi apunti: "Estem segurs que serà un èxit. Anem bé, però volem fer una crida perquè hem de ser més". L'organització calcula que hi participaran un milió de persones.

Carme Forcadell considera que la clau perquè la Via Catalana sigui un gran èxit és que la gent de Barcelona i la seva àrea metropolitana acceptin desplaçar-se a territoris del sud o el nord de Catalunya per participar des d'allà en la iniciativa.

La majoria de nuclis urbans i els trams més propers de la cadena humana que es formarà ja estan plens, segons ha informat l'Assemblea Nacional Catalana. Aquest és el cas de les zones que van des de Vilafranca del Penedès fins a Malgrat de Mar, passant per Barcelona, un centenar de quilòmetres. Els convocants de la cadena assenyalen que hi ha punts que fins ara tenen menys ocupació com ara les comarques del sud, i concretament les Terres de l'Ebre.

A més de l'acte de la Diada a tot el territori, les assemblees de l'ANC a l'estranger organitzaran cadenes humanes entre el 15 d'agost i l'11 de setembre arreu del món. De moment n'hi ha convocades a Pequín (31 d'agost), Boston (2 de setembre), Brisbane (1 de setembre), Brussel·les (1 de setembre), Buenos Aires (24 d'agost), Colònia (25 d'agost), Dublín (1 de setembre), Edimburg (per concretar), Hamburg (25 d'agost), Houston (24 d'agost), L'Alguer (11 de setembre), Lausana (1 de setembre), Lima (1 de setembre), Londres (31 d'agost), Los Angeles (25 d'agost), Luxemburg (7 de setembre), Manchester (31 d'agost), Melbourne (1 de setembre), Mèxic (31 d'agost), Miami (31 d'agost), Nova York (31 d'agost), París (2 de setembre), Roma (3 d'agost), Santiago de Xile (31 d'agost), Sao Paulo (25 d'agost), Sydney (1 de setembre), Szczecin (3 d'agost) i Tolosa de Llenguadoc (7 de setembre).

Aquest és l'espot promocional de la Via Catalana "Fer realitat un somni és a les teves mans":

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut