El Santander és el principal creditor d'un préstec sindicat amb 16 bancs més de 912 milions

La cadena de supermercats Dia evita "in extremis" el concurs de creditors

El principi d'acord entre el propietari i el principal creditor, el Banc Santander, obre la porta a la salvació de la companyia

Actualitzat

La presidenta del Banc Santander, Ana Botín, ha confirmat via Twitter que ha arribat a un acord amb el president de Letterone, Mikhail Fridman, que permet evitar el concurs de creditors de Dia.

El Santander és el principal creditor d'un préstec sindicat amb 16 bancs més per valor de 912 milions que vencia a finals de maig.

Botin ha valorat positivament que el principal accionista de la cadena de supermercats "s'hagi compromès a treballar" per eliminar el tracte favorable als accionistes que tenen bons per sobre de les interessos de les entitats financeres que els han prestat els diners.


LetterOne, propietària del 70% de Dia després de l'OPA, i l'entitat presidida per Ana Botín es trobaven immersos en negociacions per a aconseguir un pacte dels 17 bancs creditors de la companyia, que representen el 77% del finançament sindicat, amb la finalitat de restaurar l'equilibri patrimonial i evitar la fallida de la cadena de supermercats.

Totes dues parts van apurar aquest dilluns el termini per a intentar salvar a la cadena de supermercats i evitar que el consell d'administració de Dia hagués de sol·licitar el concurs de creditors. El primer escull està salvat, ara caldrà signar l'acord.

 

 

La presidenta del Banc Santander havia criticat minuts abans en un acte, organitzat pel 'Financial Times', que la societat de l'inversor rus estava oferint als bancs espanyols creditors de Dia condicionis molt inferiors als bonistas estrangers.

Al final, Ana Botín ha aconseguit que la firma del milionari rus es comprometés a treballar per a eliminar aquesta "discriminació" entre la banca i els bonistas de la cadena de supermercats.

Dia va registrar unes pèrdues netes de 144 milions d'euros en el primer trimestre de l'any. El deute financer net va sumar un total de 1.702 milions d'euros a final de març de 2019, la qual cosa representa un increment de 251 milions d'euros respecte a finals de l'any 2018.

 

 

Les accions de Dia van iniciar la sessió amb una caiguda del 1,6 % que va arribar a pujar fins al 5%, però l'acord tancat amb el banc Santander ha fet que acabi  la jornada amb només 0,19% menys.

La CNMV ha anunciat que analitzarà el tuit de la presidenta del Santander perquè el mercat borsari estava encara obert i podria haver afectat la cotització.

Dia té més de 6.000 establiments i 43.000 treballadors repartits entre Espanya, Portugal, el Brasil i l'Argentina. Al març, la cadena de supermercats va arribar a un acord amb els sindicats per acomiadar 1.200 treballadors a través d'un Expedient de Regulació d'Ocupació.

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
Anar al contingut