Del 18 al 29 de novembre, Amsterdam

"La butaca del pare" s'estrena a l'IDFA

L'últim llargmetratge dirigit per Antonio Tibaldi i Àlex Lora és una producció d'Inicia Films en coproducció amb No Permits Produktions i Grafittidoc. El documental s'estrena aquesta setmana en el prestigiós IDFA, l'International Documentary Film Festival Amsterdam. "La butaca del pare" ("Thy Father's Chair") és una peculiar història de dos bessons jueus ortodoxos que viuen a Nova York en una casa que han heretat. Des de la mort dels seus pares, deu anys enrere, han anat acumulant brossa i diversos objectes en una mal anomenada síndrome de Diògenes.

Actualitzat

"La butaca del pare" ("Thy Father's Chair"), el nou projecte d'Antonio Tibaldi i Àlex Lora, s'estrena divendres, 20 de novembre, en el marc de l'IDFA, International Documentary Film Festival Amsterdam.

 

Sinopsi
Abraham i Shraga, dos bessons jueus ortodoxos, viuen a Nova York en una casa que han heretat. Des que van perdre els pares, portats per la negligència i per una mal anomenada síndrome de Diògenes, han anat acumulant brossa i objectes diversos. En aquest context, l'inquilí del pis de dalt els amenaça de deixar de pagar el lloguer fins que no li enviïn uns professionals a netejar-li a fons l'apartament. En contra de la seva voluntat, Abraham i Shraga obren les portes de casa seva a una empresa de neteja especialitzada. En aquesta invasió de la seva intimitat, els bessons comencen a lluitar per preservar els seus records de la intervenció pertorbadora dels intrusos, alhora que descobreixen una nova manera de viure.

 

 

 

 

Fitxa tècnica
Direcció: Antonio Tibaldi i Àlex Lora
Producció: Valérie Delpierre, Antonio Tibaldi i Enrica Capra
Fotografia: Antonio Tibaldi
Muntatge: Àlex Lora i Antonio Tibaldi
Una producció d'Inicia Films en coproducció amb No Permits Produktions i Grafittidoc.

 

A l'IDFA també hi seran presents, fora de competició, les produccions amb participació catalana "No estem sols" i "El botón de nácar". "No estem sols", de Pere Joan Ventura, és una història coral de la rebel·lió ciutadana que ha agitat els carrers de les ciutats espanyoles en els últims anys. "El botón de nácar", el nou film de Patricio Guzmán, va guanyar l'Ós de Plata al millor guió en el Festival de Berlín. Totes dues pel·lícules es van estrenar en el Festival de Sant Sebastià.

 
Més informació sobre el documental a Catalunya
Web Documentals TV3 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat

 

 

Anar al contingut