Barcelona

La brillantor de Júpiter i Venus destaca al firmament

No heu tingut curiositat per saber què és aquell punt tan lluminós vora la Lluna al capvespre? Doncs aquí teniu la resposta, Júpiter. Si encara no l'heu vist, aprofiteu aquesta tarda tranquil·la de dia festiu per observar el cel més enllà dels núvols. La nit serà serena arreu del país, de manera que tindrem unes molt bones condicions d'observació. Us convidem a fer una observació cap a les 6 de la tarda.

RedaccióActualitzat
Quan es pon el sol i el cel s'enfosqueix, dos punts lluents apareixen amb una brillantor per sobre de la resta, a part de la Lluna, és clar. Corresponen a Júpiter i Venus. Júpiter a les 17.45 el trobarem mirant a component ESE (115º) a una altura de 30 graus.

Venus serà una mica més complicat ja que es troba molt cap a l'horitzó, el trobarem a SSW (220º) a una altura de només 12 graus. No tindrem gaire estona per veure'l perquè només serà visible una hora.

Júpiter ens acompanyarà durant gran part de la nit. A les 21.45 estarà situat justament al sud a una altura de 60 graus i deixarà de ser visible per l'oest aproximadament (280º) cap a les 3.48 de la matinada.


Anar al contingut