La bretxa de talent: les empreses no troben carnissers, peixaters ni mecànics

El desajust entre el nivell de formació dels professionals i les necessitats de les empreses per cobrir llocs de feina marca una nova bretxa laboral
La bretxa de talent: les empreses no troben carnissers, peixaters ni mecànics

La bretxa de talent: les empreses no troben carnissers, peixaters ni mecànics

El desajust entre el nivell de formació dels professionals i les necessitats de les empreses per cobrir llocs de feina marca una nova bretxa laboral
Redacció Actualitzat
TEMA:
Atur
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Engegar/Aturar Silenciar Pujar el volum Disminuir el volum Instruccions per interactuar amb el player
imatge

L'atur continua sent una de les principals preocupacions dels catalans, però, paradoxalment, hi ha empreses que asseguren que tenen grans dificultats per trobar certs perfils professionals.

Segons un estudi que fa anualment l'empresa Manpower, en primera posició del rànquing dels professionals més buscats hi trobem els oficis manuals qualificats. En segon lloc hi ha els perfils IT (Informàtica i Telecomunicacions) com experts en ciberseguretat o administradors de xarxa. I en tercer lloc, apareixen els perfils tècnics, com els controladors de qualitat.

 

Si ens fixem sobretot en el primer perfil, el dels oficis manuals, costa trobar carnissers, peixaters, forners, mecànics, paletes o electricistes. Són sovint oficis desprestigiats, ja que, culturalment, s'associen a un nivell més baix de formació que els estudis universitaris, però les empreses asseguren que cada vegada estan més ben pagats.

 

La Giselle n'és un cas paradigmàtic. Treballa tota la jornada laboral a una temperatura de 4 graus. És com si obríssim la nevera de casa i ens hi quedéssim 8 hores a dins. És una feina dura i que requereix formació específica. Per això, a les empreses els costa trobar personal i sovint han de contractar gent de fora i sobrequalificada. Ella és llicenciada en Enginyeria de Pesca al Brasil, i aquí ha fet un curs de peixateria a Mercabarna.

Als portals per trobar feina, les empreses també demanen diàriament mecànics, soldadors, lampistes i electricistes. L'Oriol, per exemple, està estudiant al Gremi d'Instal·ladors de Barcelona. Un mes després de fer pràctiques en una empresa, ja li han fet un contracte.

Casos com el de la Giselle i l'Oriol posen de manifest la tendència creixent de la bretxa de talent: el desajust entre el nivell de formació dels professionals i les necessitats de les empreses per cobrir llocs de feina.

Segons l'estudi, el 2019 es van disparar els problemes per trobar feina: un 41% de les empreses asseguren que els costa trobar treballadors. El 2009, aquesta xifra era d'un 8%.

Entre un 50 i un 80% dels joves que han estudiat formació professional de grau superior troben feina. Els sous: entre 1.200 i 1.500 euros bruts al mes, amb possibilitats d'ascendir.


Els 10 perfils amb més demanda

L'empresa ha fet un llistat amb els 10 perfils amb més demanda:

- Oficis manuals qualificats
- Perfils IT
- Tècnics (control de qualitat i personal tècnic)
- Enginyers (química, elèctrica, civil i mecànica)
- Fabricació (operadors de producció i maquinària)
- Conducció i logística (camioners, distribució, construcció i transport públic)
- Construcció
- Vendes i màrqueting
- Management/Executius ("coaches", assessors i directius)
- Hostaleria (hotels i restaurants)

ARXIVAT A:
Atur Educació

VÍDEOS RELACIONATS